Sjajan recept s prokulicama i kobasom!

Adriana Juriša
Čvrsto vjerujem da ne postoji hrana koju smeđi maslac neće učiniti sretnijom. Fantastičan orašasti okus maslaca, nekoliko listova svježe kadulje - i prokulica postaje kraljica zelenjave.
Vidi originalni članak

Nije lako voljeti prokulicu, pola života provela sam zaobilazeći je na široko (skupa s keljom naravno), bar sam pokušavala i nikada mi nije bilo jasno zašto, o zašto, moram ‘barem probati’. Kakve veze ima jedem li prokulicu ili ne? Ali upornost se isplatila, ne moja doduše! Zavolila sam i prokulice i kelj i brokulu i karfiol, volim ih na lešo sa par kapi dobrog maslinovog ulja, a u svim drugim, maštovitijim kombinacijama samo se sjetim da se ‘barem probaj’ i te kako isplati! Iskustvom poučena, trenutno svojim klincima uporno pokušavam prodati prokulicu kao apsolutno najfinije povrće ikada. Trebam li uopće spomenuti da su u ovom slučaju vrlo precizno popikali samo kobasice? Nema veze, sutra za ručak imaju kelj :)

Sastojci:

  • 400 g prokulica
  • 2 žlice maslaca
  • 1 kobasica (po želji)
  • Šaka svježih listova kadulje
  • Pola nara
  • Sol
  • Sježe mljeveni crni papar

Priprema:

1. Veće prokulice prepolovite, a manje ostavite cijele. Ubacite ih u posoljenu proključalu vodu na 3-5 minuta, procijedite.

2. Zagrijavajte maslac u tavi na srednje jakoj vatri, nakon nekoliko minuta ubacite narezanu kobasicu i nekoliko listova svježe kadulje i pržite 5 minuta dok kobasica ne postane hrskava, a maslac zlatno smeđe boje.

3. Zatim ubacite prethodno prokuhane prokulice i sve zajedno pržite, povremeno miješajući, još nekoliko minuta. Posolite i izdašno papaprite.

4. Maknite s vatre, ubacite sjemenke nara i još nekoliko listova svježe kadulje.

5. Slatki i sočni nar nadopunit će gorkaste prokulice, a hrskavi listovi kadulje… apsolutno savršeno! Zašto nitko još nije proizveo čips od kadulje?

Adrianu možete pratiti i na njezinom blogu Wear Eat Love.

Posjeti Gastro.hr