gastro postao
Za ručak pripremite ukusno i originalno jelo od šparoga, prokulica i rezanaca... Da, kombinacija je genijalna!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 767
Potrebno vam je
- 500 g šparoge, vrtne
- 15 kom prokulica
- 400 g široki rezanci
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 kom vrhnje za kuhanje
- 1 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 5 list bosiljak, vezica
- 1 vezica peršin, list
- 0.50 šalica parmezan
- 2 žlica sol
- 0.25 mala žlica papar
- 500 g šampinjoni (uzgojeni)
Priprema
- Šparoge operite, otkinite im donji tvrdi dio i narežite na oko dva cm, a prokulice prerežite na pola i stavite kuhati sa šparogama u slanu vodu. Pripremite i stavite kuhati široke rezance, također u slanu vodu, a dok se rezanci kuhaju, na malo ulja propirjajte šampinjone narezane na listiće.
- Kad su gotovi, izvadite ih, dodajte preostalo ulje te na njemu popržite mladi luk. Kad opusti, dodajte češnjak. Čim češnjak zamiriše, ubacite povrće, šampinjone, vino, sol i papar, promiješajte i samo minutu pirjajte da se svi sastojci prožmu. Tada ubacite vrhnje za kuhanje i široke rezance, obilno pospite peršinom, promiješajte, dodajte usitnjeni bosiljak, promiješajte i pustite još dvije minute da se ponovno svi sastojci prožmu.
- Poslužite toplo, ukrasite jelo kao pravi majstor kuhinje, a zatim ukras od bosiljka bacite. Pospite jelo naribanim parmezanom te poslužite uz salatu od matovilca s crvenim grahom, bučinim uljem i balzamičkim octom.
Za ručak pripremite ukusno i originalno jelo od šparoga, prokulica i rezanaca prema receptu čitatelja magazina Skuhatćute
Izvor Skuhatćute