Ravno iz New Yorka - originalan recept za bagelse!

Slavonka
Ono što je nekim ženama Pariz, to je meni New York. Moje najdraže serije i filmovi su one čija je radnja smještena u New York-u i uvijek sam im zavidjela na onim bagelsima koje su tako slasno jeli dok su šetali tom cementnom džunglom.
Vidi originalni članak

Tražila sam neke recepte za bagelse i svi su bili poprilično komplicirani, morali su dugo stajati, mijesiti se, ali ne i ovaj moj recept.

Ako nemate kako do New Yorka, ispecite si ove divne bagelse i dovedite si New York u vašu kuhinju. Ipak, kilogram brašna je jeftiniji od avionske karte.

 

Video! Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka

 

 

Kao što rekoh, ovaj recept nije kompliciran, adaptirala sam ga tako da ga može napraviti i osoba koja nikada nije radila s dizanim tijestom. Bagelse možete jesti s namazima ili vam mogu poslužiti za savršeni hamburger.

U svim varijacijama sam ih isprobala i u svim su pun pogodak, a miris koji će se proširiti vašom kuhinjom će, opet, izazvati one poznate leptiriće u stomaku o kojima smo već pričali…

 

Video! Cimet rolice - ljubav na prvi zalogaj

 

 

Ako ste spremni za najbolje Newyorške bagelse iz Hrvatske pogledajte video u nastavku, a želite li uživati u Eninim slasnim jelima, posjetite njezin Youtube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 4 žličice šećera
  • 350ml vode tople
  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli

 
Priprema:

  1. Prvo kvasac i šećer potopite u malo vode, pokrijte čistom krpom i ostavite na 10 minuta na toplom kako bi se zapjenio.
  2. Pomiješajte  brašno i sol, dodajte kvasac i šećer i ostatak vode.
  3. Umijesite  tijesto i mijesite ga 10 minuta na površini.
  4. Pustite da se diže jedan sat.
  5. Podijelite tijesto na 8 komada, od svakog umijesi malu krofnu i prstom probijte rupu u sredini i proširi rupu s dva prsta.
  6. Pusti ih 10 minuta da odmore.
  7. Za to vrijeme zakuhaj vodu i svaki bagel kuhajte u vodi minutu-dvije sa svake strane.
  8. Dobro ih ocijedite.
  9. Poslažite ih na papir za pečenje i premažite razmućenim jajem.
  10. Gore pospite sjemenkama po želji: sezam, lan, chia…
  11. Pecite ih na 220 stupnjeva točno 20 minuta.

Dobar tek!

 

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. 
 

Posjeti Gastro.hr