Savršen ljetni spoj piletine i rajčice

Fitness Klinika
Domaća rajčica je blagoslov u kojem možemo kratko uživati i zato, dobro je iskoristite. Ovaj recept je zapravo fantastičan koliko je jednostavan, a u isto vrijeme fin i nutritivno kvalitetan.
Vidi originalni članak

Upravljanje vremenom je jako bitno i zato idemo odmah na pripremu.

Prvo stavite kuhati krumpir u ljusci, odmah zatim u drugi lonac stavite rajčice u vruću vodu kako bi ih lakše ogulili. Ostavite ih do pola sata. Za pečenje pilećeg filea koristite neku neprijanjajuću tavu kako bi mogli ispeći meso bez masnoća. Ne želimo meso pržiti u dubokom ulju. To nutritivno nema smisla.

mala škola Kako kupiti, očistiti i pripremiti piletinu

 

Dakle ispecite tanke šnicle filea i stavite ih sa strane na tanjur. Odmah na tu tavicu bacite očišćene i narezane paradajze i lagano ih krčkajte nekih desetak minuta, nema potrebe da se sasvim raskuhaju.

To je to. Imate kuhinju u kaosu!

A nisu krušne mrvice! Znanstvenici otkrili tajnu savršene pohane piletine

 

Sada jednostavno uzmite 4 tanjura, na svaki od tanjura stavite jednake količine pečenog filea, narezanog kuhanog krumpira, pola srednje glavice (krupno narezanog) crvenog luka i sve prelijete toplim umakom od rajčice. Na kraju prelijte s maslinovim uljem. Sol, papar po želji.

Vjerujte da je ovo recept koji ćete ponoviti. Tako jednostavno i prosto, a fantastično. Probajte!

100% LJETNO Neobično i neodoljivo: Salata s račićima i piletinom

 

POTREBNO ZA 4 OSOBE

  • 750g pilećeg filea (ili 4 manja filea)
  • 700g krumpira
  • 700g domaće rajčice (odaberite mekanije i mesnatije primjerke na placu)
  • 60g maslinovog ulja (podiže nutritivnu vrijednost obroka)
  • 2 luk (ljubičastog) – vrlo ukusan

 

NUTRITIVNI PROFIL PO TANJURU

energija

520

kcal

masti

18

g

ugljikohidrati

35

g

proteini

48

g

troškovi

15

kn

 

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram

Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

 

Posjeti Gastro.hr