Upravljanje vremenom je jako bitno i zato idemo odmah na pripremu.
Prvo stavite kuhati krumpir u ljusci, odmah zatim u drugi lonac stavite rajčice u vruću vodu kako bi ih lakše ogulili. Ostavite ih do pola sata. Za pečenje pilećeg filea koristite neku neprijanjajuću tavu kako bi mogli ispeći meso bez masnoća. Ne želimo meso pržiti u dubokom ulju. To nutritivno nema smisla.
Dakle ispecite tanke šnicle filea i stavite ih sa strane na tanjur. Odmah na tu tavicu bacite očišćene i narezane paradajze i lagano ih krčkajte nekih desetak minuta, nema potrebe da se sasvim raskuhaju.
To je to. Imate kuhinju u kaosu!
Sada jednostavno uzmite 4 tanjura, na svaki od tanjura stavite jednake količine pečenog filea, narezanog kuhanog krumpira, pola srednje glavice (krupno narezanog) crvenog luka i sve prelijete toplim umakom od rajčice. Na kraju prelijte s maslinovim uljem. Sol, papar po želji.
Vjerujte da je ovo recept koji ćete ponoviti. Tako jednostavno i prosto, a fantastično. Probajte!
POTREBNO ZA 4 OSOBE
- 750g pilećeg filea (ili 4 manja filea)
- 700g krumpira
- 700g domaće rajčice (odaberite mekanije i mesnatije primjerke na placu)
- 60g maslinovog ulja (podiže nutritivnu vrijednost obroka)
- 2 luk (ljubičastog) – vrlo ukusan
NUTRITIVNI PROFIL PO TANJURU
energija |
520 |
kcal |
masti |
18 |
g |
ugljikohidrati |
35 |
g |
proteini |
48 |
g |
troškovi |
15 |
kn |
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.