Recepti 28. srpnja 2017.

Neobično i neodoljivo: Salata s račićima i piletinom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se osvježavajućom toplo-hladnom salatom od račića i mljevene piletine...

Za 45 minuta možete pripremiti odličnu salatu s puno povrća i začina. Završite svoju bogatu zdjelicu prženim lukom i prelijte osvježavajućim i blago ljutim dresingom od limete, soja sosa i papričica.

 

Možda vas zanima... Brza salata od matovilca, kuhanih jaja i šunke Špajza

 

Luk možete jednostavno tanko narezati na ploškice i prepržiti na tavi, a za potpuno iskustvo ih možete uroniti u smjesu jaja i mlijeka, uvaljati u krušne mrvice i peći pola sata na 180 stupnjeva. Trebat će vam malo više vremena, ali se svakako isplati.

Sastojci:

  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 250 g mljevene piletine
  • Sol, papar
  • 250 g račića
  • 125 g staklenih rezanaca
  • Sok dviju limeta
  • 3 žlice sojina umaka
  • 2 žličice šećera
  • 2 ljute papričice
  • Mladi luk
  • 3 žlice usitnjenoga korijandra
  • Žlica usitnjene metvice
  • 4 velika lista salate
  • 2 žlice prženog/pečenog luka 

 

Postupak:

  1. Ulijte pileći temeljac u lonac i zagrijte dok ne zavrije na srednje jakom plamenu. Dodajte piletinu i kuhajte uz miješanje oko tri minute. Prebacite u zdjelu, posolite, popaprite i pustite da se ohladi. korak
  2. Ponovno zagrijte temeljac, u njega ubacite račiće i kuhajte ih da se zarumene, oko 30 sekundi. Izvadite, ohladite i ubacite u zdjelu s piletinom.
  3. Dobar tek!
  4. Skuhajte staklene rezance prema uputama na pakiranju. ocijedite i isperite te dodajte u zdjelu. Usitnite ljutu papričicu i mladi luk te pomiješajte s ostalim sastojcima za preljev dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Narežite četiri luka na tanke kriške. Pržite u tavi s puno ulja oko pet minuta. Prije posluživanja začinite preljevom, dodajte u svaku porciju list zelene salate, dodajte salatu i ukrasite prženim lukom.

 

Možda vas zanima... Ljetna krumpir salata s posebnim dodatkom Špajza

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.