gastro postao
Počastite se osvježavajućom toplo-hladnom salatom od račića i mljevene piletine...
Za 45 minuta možete pripremiti odličnu salatu s puno povrća i začina. Završite svoju bogatu zdjelicu prženim lukom i prelijte osvježavajućim i blago ljutim dresingom od limete, soja sosa i papričica.
Luk možete jednostavno tanko narezati na ploškice i prepržiti na tavi, a za potpuno iskustvo ih možete uroniti u smjesu jaja i mlijeka, uvaljati u krušne mrvice i peći pola sata na 180 stupnjeva. Trebat će vam malo više vremena, ali se svakako isplati.
Sastojci:
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 250 g mljevene piletine
- Sol, papar
- 250 g račića
- 125 g staklenih rezanaca
- Sok dviju limeta
- 3 žlice sojina umaka
- 2 žličice šećera
- 2 ljute papričice
- Mladi luk
- 3 žlice usitnjenoga korijandra
- Žlica usitnjene metvice
- 4 velika lista salate
- 2 žlice prženog/pečenog luka
Postupak:
- Ulijte pileći temeljac u lonac i zagrijte dok ne zavrije na srednje jakom plamenu. Dodajte piletinu i kuhajte uz miješanje oko tri minute. Prebacite u zdjelu, posolite, popaprite i pustite da se ohladi. korak
- Ponovno zagrijte temeljac, u njega ubacite račiće i kuhajte ih da se zarumene, oko 30 sekundi. Izvadite, ohladite i ubacite u zdjelu s piletinom.
- Dobar tek!
- Skuhajte staklene rezance prema uputama na pakiranju. ocijedite i isperite te dodajte u zdjelu. Usitnite ljutu papričicu i mladi luk te pomiješajte s ostalim sastojcima za preljev dok ne dobijete glatku smjesu.
- Narežite četiri luka na tanke kriške. Pržite u tavi s puno ulja oko pet minuta. Prije posluživanja začinite preljevom, dodajte u svaku porciju list zelene salate, dodajte salatu i ukrasite prženim lukom.
Dobar tek!