Špajza 31. srpnja 2017.

Znanstvenici otkrili tajnu savršene pohane piletine

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krušne mrvice, jaja i meso iz domaćeg uzgoja ipak ne kriju tajnu najslasnijeg pohanja...

Iako ponekad muku mučimo s pitanjem je li piletina iz domaćeg uzgoja ili je na naš stol došla industrijskim putem, ili jesmo li dovoljno začinili piletinu te je u ravnomjernom sloju uvaljali u krušne mrvice, stvar je u nečem posve drugom. Naime, američki su znanstvenici otvorili Youtube kanal i odlučili svijetu pokazati kako pripremiti najbolju pohanu piletinu ikad!

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Tajna je, naravno, u kemijskim reakcijama koje nastaju pod točno određenom temperaturom ulja. Ovi su se kemičari posebice osvrnuli na termičku obradu kao ključan problem, a sami ga rješavaju prženjem na 150 do 190 stupnjeva.

 

Možda vas zanima... Najbolja pohana piletina s peršinom koju ćete probati! Recepti

 

Također, odabir ulja jedan je od ključnih faktora kod pripreme omiljenog ručka mnogih. Znanstvenici preporučuju prženje na uljima poput suncokretovog upravo zbog neutralnog okusa i dobrog podnošenja visokih temperatura.

 

Možda vas zanima... Novo ruho klasika: Sasvim drugačija pohana piletina Recepti

 

Mladi se znanstvenici u videu bave još i pitanjima kemijskih procesa koji nastaju kod jednostavnog postupka kao što je prženje, ali i starom ulju i drugim faktorima koji utječu na okus pohane piletine.
 

pohano meso i tjestenina Možda vas zanima... Djeca će vas obožavati: Tjestenina s limunom i pohana piletina None

 

Kratko istraživanje pogledajte u videu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.