Slasni popečci od kukuruza i crvene paprike

LAURA ROMAN Hrskavi popečci s kukuruzom i crvenom paprikom
Kukuruz iskoristi za pripremu slasnih popečaka, koji mogu poslužiti kao prilog ili snack...
Vidi originalni članak

Danas ću ti prezentirati kako sam koristila svježi kukuruz za pripremu jednostavnih popečaka. U njih sam dodala i crvenu rog papriku i naribanu mrkvu koja je pomogla da se sve poveže u kompaktnu smjesu prije pečenja. Ukusni su i hrskavi, gotovi za tren, a poslužiti ih možeš uz žlicu kiselog vrhnja. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 140 gr crvene rog paprike
  • 100 gr mrkve
  • 145 gr svježeg kukuruza
  • 30 gr zobenog brašna
  • 50 gr rižinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica crvene slatke paprike, bosiljka

 

La Vie Shobaine Ukusna juhica s povrćem i pancetom

 

Postupak:

  1. Papriku nasjeckaj na manje komadiće, mrkvu naribaj na sitno te sa klipa svježeg kukuruza odreži zrna.
  2. U posudi umuti dva jaja pa im dodaj povrće. Dodaj zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo sol i ostale začine pa dobro promiješaj.
  3. Dobro zagrij tavu s malo ulja ili gheeja. Dok se tava grije, rukama oblikuj popečke, a zatim ih stavi na dobro zagrijanu tavu.
  4. Peci nekoliko minuta s jedne strane, dok popečci ne postanu zlatni s jedne strane. Špatulom okreni i pusti dok ne dobiju zlatnu koricu i s druge strane.

Serviraj odmah. Ukoliko želiš, možete ih poslužiti uz kiselo vrhnje. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Posjeti Gastro.hr