Kolumne 26. lipnja 2021.

Slasni popečci od kukuruza i crvene paprike

Hrskavi popečci s kukuruzom i crvenom paprikom foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Kukuruz iskoristi za pripremu slasnih popečaka, koji mogu poslužiti kao prilog ili snack...

Danas ću ti prezentirati kako sam koristila svježi kukuruz za pripremu jednostavnih popečaka. U njih sam dodala i crvenu rog papriku i naribanu mrkvu koja je pomogla da se sve poveže u kompaktnu smjesu prije pečenja. Ukusni su i hrskavi, gotovi za tren, a poslužiti ih možeš uz žlicu kiselog vrhnja. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 140 gr crvene rog paprike
  • 100 gr mrkve
  • 145 gr svježeg kukuruza
  • 30 gr zobenog brašna
  • 50 gr rižinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica crvene slatke paprike, bosiljka

 

Možda vas zanima... Ukusna juhica s povrćem i pancetom Kolumne

 

Postupak:

  1. Papriku nasjeckaj na manje komadiće, mrkvu naribaj na sitno te sa klipa svježeg kukuruza odreži zrna.
  2. U posudi umuti dva jaja pa im dodaj povrće. Dodaj zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo sol i ostale začine pa dobro promiješaj.
  3. Dobro zagrij tavu s malo ulja ili gheeja. Dok se tava grije, rukama oblikuj popečke, a zatim ih stavi na dobro zagrijanu tavu.
  4. Peci nekoliko minuta s jedne strane, dok popečci ne postanu zlatni s jedne strane. Špatulom okreni i pusti dok ne dobiju zlatnu koricu i s druge strane.

Serviraj odmah. Ukoliko želiš, možete ih poslužiti uz kiselo vrhnje. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.