Danas ću ti prezentirati kako sam koristila svježi kukuruz za pripremu jednostavnih popečaka. U njih sam dodala i crvenu rog papriku i naribanu mrkvu koja je pomogla da se sve poveže u kompaktnu smjesu prije pečenja. Ukusni su i hrskavi, gotovi za tren, a poslužiti ih možeš uz žlicu kiselog vrhnja. Dobar tek!
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 jaja
- 140 gr crvene rog paprike
- 100 gr mrkve
- 145 gr svježeg kukuruza
- 30 gr zobenog brašna
- 50 gr rižinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica crvene slatke paprike, bosiljka
Postupak:
- Papriku nasjeckaj na manje komadiće, mrkvu naribaj na sitno te sa klipa svježeg kukuruza odreži zrna.
- U posudi umuti dva jaja pa im dodaj povrće. Dodaj zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo sol i ostale začine pa dobro promiješaj.
- Dobro zagrij tavu s malo ulja ili gheeja. Dok se tava grije, rukama oblikuj popečke, a zatim ih stavi na dobro zagrijanu tavu.
- Peci nekoliko minuta s jedne strane, dok popečci ne postanu zlatni s jedne strane. Špatulom okreni i pusti dok ne dobiju zlatnu koricu i s druge strane.
Serviraj odmah. Ukoliko želiš, možete ih poslužiti uz kiselo vrhnje. Dobar tek!