Kolumne 28. srpnja 2020.

Sezonski popečci od kukuruza i crvene paprike

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Budući da je sezona svježeg kukuruza počela, poželjela sam ga koristiti u raznim receptima...

Danas ću vam pokazati kako sam koristila svježi kukuruz za pripremu jednostavnih popečaka. U njih sam dodala i crvenu rog papriku i naribanu mrkvu koja je pomogla da se sve poveže u kompaktnu smjesu prije pečenja.

Ukusni su i hrskavi, gotovi za tren, a poslužiti ih možete uz žlicu kiselog vrhnja. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 140 gr crvene rog paprike
  • 100 gr mrkve
  • 145 gr svježeg kukuruza
  • 30 gr zobenog brašna
  • 50 gr rižinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica crvene slatke paprike, bosiljka

 

Možda vas zanima... Fina ljetna juhica s povrćem i pancetom Kolumne

 

Postupak:

  1. Papriku nasjeckajte na manje komadiće, mrkvu naribajte na sitno te sa klipa svježeg kukuruza odrežite zrna.
  2. U posudi izmutite dva jaja pa im dodajte povrće. Dodajte zobeno i rižino brašno, prašak za pecivo sol i ostale začine pa dobro promiješajte.
  3. Dobro zagrijte tavu s malo ulja ili gheeja. Dok se tava grije, rukama oblikujte popečke, a zatim ih stavite na dobro zagrijanu tavu.
  4. Pecite nekoliko minuta s jedne strane, dok popečci ne postanu zlatni s jedne strane. Špatulom okrenite i pustite dok ne dobiju zlatnu koricu i s druge strane.

Servirajte odmah. Ukoliko želite, možete ih jesti s kiselim vrhnjem. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.