Sezonsko izdanje banana kruha sa svježim smokvama

LAURA ROMAN Banana kruh sa svježim smokvama
Klasičan i popularan banana bread dobio je novo ruho - prikladno samom kraju ljeta
Vidi originalni članak

Danas ti donosim recept za banana bread sa svježim smokvama. U receptu sam koristila dosta smokava, te je kolač ispao vrlo bogat, no slobodno možeš smanjiti količinu ako želiš zadržati klasičniji okus, s tek ponekim slatkim iznenađenjem. 

A dok se banana bread sa smokvama peče, baci oko na druge recepte na blogu La Vie Shobaine!

 

La Vie Shobaine Sočan kolač s borovnicama spremit ćeš za samo pola sata

 

Kruh od banane sa svježim smokvama

Sastojci:

  • 5 banana
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g šećera
  • prstohvat soli
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica likera od smokve (po želji)
  • 115 g heljdinog brašna
  • 110 g bezglutenskog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 1/2 žličice cimeta
  • 200-300 g svježih smokava

 

La Vie Shobaine Kolač sa smokvama gotov je za samo pola sata

 

Postupak:

  1. U posudi pjenasto umuti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
  2. Banane zgnječi i dodaj u smjesu.
  3. Ulij mlijeko i liker od smokava, ako ga imaš pri ruci, pa sve dobro promiješaj.
  4. Dodaj suhe sastojke: brašno od heljde, bezglutensko brašno, prašak za pecivo i cimet.
  5. Smokve nareži na četvrtine, ali ostavi sa strane dvije do tri smokve za kasnije. Nježno dodaj narezane smokve u tijesto. 
  6. Ulij tijesto u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Nareži smokve koje si ostavila po strani i stavi ih, kao dekoraciju, na vrh kolača.
  7. Peci 30 minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr