Sezonsko veselje: Slana savijača s mišancijom i sirom

možeš se udat
Anita s bloga "Možeš se udat" ovog tjedna pripremila nam je pravu sezonsku deliciju - slanu savijaču sa sirom i mišancijom. Za prste polizati!
Vidi originalni članak

Mišancija je mješavina samoniklog bilja kojeg trenutno (barem na splitskom pazaru) ima u izobilju. Iako mi je najbolja lešo, uz malo češnjaka i maslinovog ulja, ovog puta zamotala sam je u brzu i jednostavnu slanu savijaču sa sirom. Na isti način možete pripremiti i savijaču sa špinatom ili blitvom. Tek ispečena, vruća i hrskava, idealna je za kišna popodneva.

Još ukusnih recepata naše blogerice Anite potražite na blogu Možeš se udat i Facebook stranici.
 


Vrijeme pripreme: 20 min

Pečenje: 45 min

Sastojci:

  • 500 g mišancije
  • 800 g svježeg sira
  • 400 g milerama
  • Žličica soli
  • 2 jaja
  • 10 kora za pitu
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Mišanciju očistite i operite te blanširajte u kipućoj slanoj vodi 5 minuta. Dobro ocijedite i pustite da
  2. se malo ohladi.
  3. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  4. Svježi sir pomiješajte s mileramom, jajima i solju. Dodajte ocijeđenu nasjeckanu mišanciju. Lim za
  5. pečenje premažite uljem.
  6. Na čistu radnu površinu raširite jednu koru za pitu, premažite je maslinovim uljem pa na nju položite
  7. drugu koru. Premažite je uljem i petinom nadjeva, zarolajte i složite u lim. Ponovite postupak s
  8. preostalim korama i nadjevom dok ne dobijete 5 rolica.
  9. Premažite ih maslinovim uljem i pecite 45-50 minuta.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr