Štolerice - karamel napolitanke u domaćem ruhu

Slavonka
Punoća oraha i miris karamela u kombinaciji s kuhanom kremom je doista pun pogodak za svakog tko voli ove sastojke odvojeno.
Vidi originalni članak

Štolerice su naizgled jednostavan kolač koji zahtjeva puno vremena i ljubavi. Ovaj recept je recept moje bake i mi ga pravimo za sve blagdane i za sve svečane trenutke. Možete raditi i verziju s lješnjacima, ali karamel i orasi su ipak klasik.

 

Šesti dan Foodmassa Brza i fina: Bogata rolada priprema se "od oka"

Peti dan Foodmassa Ne diraj me diko - zvuče li vam ovi keksići poznato?

Četvrti dan Foodmassa Slavonski medenjaci - slatki zalogaji sreće

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

 

Za kremu će vam trebati:

  • 30 dkg šećera
  • 6 jaja
  • 250 g margarina
  • 30 dkg sjeckanih oraha

Za pripremu karamela:

  • 30 dkg šećera
  • Dva lista oblatni

Priprema:

  1. Jaja, šećer i margarin ručno umutite.
  2. Kuhajte na pari sve dok ne postignete gustoću pudinga.
  3. Bitno je kod kuhanja konstantno miješati.
  4. Kada je krema pri kraju, pripremite šećer.
  5. Oprezno ga otopite u karamel.
  6. Prvo u kremu dodajte sjeckane orahe pa onda karamel i sve dobro izmiješajte.
  7. Smjesu, dok je vrela, izlijte na oblatne i rasporedite.
  8. Prekrijte drugim listom oblatne i dobro pritisnite.
  9. Možete staviti i neki uteg na sam kolač kako bi sav zrak izašao.
  10. Ja stavim drvenu dasku i na dasku knjige ili par kilograma šećera.
  11. Ostavite na hladnom da se ohladi preko noći i režite na štangice.

 

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr