Stigli smo i do četvrtog dana Foodmasa. Danas donosim recept za super sočne, fine medenjake. Ovdje je riječ o tradicionalnom medenjaku koji izvana ima tanku tvrdu opnu, a iznutra je pjenast i mekan. Specifična aroma meda je ono što čini ovaj kolačić posebnim, a orah ga čini još robusnijim u aromi.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 25 dkg meda
- 12 dkg šećera
- 10 dkg svinjske masti
- 60 dkg brašna
- 2 jaja
- 1 žličica sode bikarbone
Priprema:
- Med, šećer i mast otopite na vatri.
- Pustite da zavrije i ostavite da se ohladi.
- U prohlađenu smjesu dodajte brašno, sodu bikarbonu i jaja te umijesite tijesto.
- Tijesto ostavite da odmara u hladnjaku 30 minuta.
- Razvaljajte tijesto na 1 cm debljine i režite okruglim rezačem.
- U svaki medenjak utisnite jezgru oraha i pecite na 200 stupnjeva, 5 minuta.
U slast!