Super brze marelice u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima

Darko Kontin
Da su ove marelice u lisnatom tijestu pravi desert za vruće dane dokazuje i Darkov recept. Koliko se brzo pripremaju, tako brzo i nestaju!
Vidi originalni članak

Jako rijetko imam potrebu za slatkim, ali kada me traži obično šalica kraš ekspresa ili jedna Milka riješe stvar. Ako mi je želja ipak veća napravim si nešto jako brzo i jednostavno poput ovog osobnog recepta s marelicama. Samo pripremite sve sastojke i za pola sata možete imati ovakav vrući voćni kolač u rukama.

Ja sam koristio kompot od marelice, a vi ih kod pripreme svakako možete zamijeniti svježima.
 

Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • Svježi sir (6 čajnih žličica)
  • Med s cimetom (3 čajne žličice)
  • Marelice (6 polovica ili 1 konzerva)
  • Jaje
     


Priprema:

  1. Razvucite lisnato tijesto na pola cm debljine i pustite da malo odstoji. Iz njega s dvije veličine kalupa izrežite 12 krugova. Zanemarite fotke dolje gdje ima samo 5 krugova. Bilo bi ih 6 da mi sestra u procesu izrade nije pojela jednu polovicu breskve :).
  2. Manje krugove položite na papir za pečenje i na svaki stavite čajnu žličicu svježeg sira a na to još pola žličice meda s cimetom. Ja sam inače taj med kupio u Sarajevu i odličan je. Ako ćete ga ikad imati prilike negdje kupiti toplo preporučujem da to i napravite. Ako ga nemate dodajte cimet u običan med i rezultat bi trebao biti isti.
  3. Preko svega položite polovice marelica s udubinama od koštica okrenutima prema dolje.
  4. Veće krugove lisnatog zarežite na tri mjesta dugačkim potezima, kao da ih je tigar zagrebao, i položite preko marelica. Krajeve gornjih krugova spojite s donjim i sve premažite s razmućenim jajem.
  5. Breskve pecite tridesetak minuta na 200 stupnjeva i kada su gotove posipajte ih sa šećerom u prahu.

 

Darkove fantastične recepte možete potražiti na blogu Darkova Web Kuharica, Facebook stranici ili ga zapratiti na Instagram profilu.

 

Kolumne Piletina u bijelom umaku od tikvica

 

Kolumne Pikant juha od špinata i graška

 

Kolumne Hrskavo i sjajno: Patlidžan rolice sa sirom

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr