Tjestenina s odličnim s pestom od cikle

Laura Roman
Danas vam donosim recept za neobičan crveni pesto u kojem se kriju cikla i tostirane bučine sjemenke...
Vidi originalni članak

Pesto možete koristiti i s običnom paštom, a ako želite “lakšu” verziju, možete napraviti i zoodles, odnosno špagete od tikvice. U svakom ćete slučaju imati jedno neobično i fino ružičasto jelo!

 

La Vie Shobaine Ružičasti humus s pečenom ciklom i paprikom

 

Odlične recepte potražite i na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!


Sastojci:

  • 40 g bučinih sjemenki
  • 185 g cikle
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica limunovog soka
  • Sol
  • Pašta ili veća tikvica

 

la vie shobaine Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza

 

Postupak:

  1. Ciklu skuhajte u kori i ogulite. 
  2.  Bučine sjemenke tostirajte na laganoj vatri.
  3. U električnu sjeckalicu dodajte ciklu koju ste prethodno razrezali na manje komadiće, bučine sjemenke, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok. Posolite.
  4.  Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5.  Ako koristite običnu paštu, stavite ju kuhati. Ako želite napraviti noodle od tikvice, koristite spiralizator kako biste napravili “špagete” od tikvice. 
  6. Ako koristite običnu paštu, u tavu na srednje jakoj vatri dodajte žlicu maslinovog ulja i pesto pa umiješajte kuhanu i ocijeđenu paštu. Servirajte odmah.
  7. Ako pak se odlučite za noodles od tikvice, u tavu na srednje nakoj vatri dodajte žlicu maslinovog ulja i špagete od tikvica. Dvije do tri minute ih termički obradite uz stalno miješanje pa onda dodajte pesto. Servirajte odmah.

 

La Vie Shobaine Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

Posjeti Gastro.hr