Pesto možete koristiti i s običnom paštom, a ako želite “lakšu” verziju, možete napraviti i zoodles, odnosno špagete od tikvice. U svakom ćete slučaju imati jedno neobično i fino ružičasto jelo!
Odlične recepte potražite i na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 40 g bučinih sjemenki
- 185 g cikle
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica limunovog soka
- Sol
- Pašta ili veća tikvica
Postupak:
- Ciklu skuhajte u kori i ogulite.
- Bučine sjemenke tostirajte na laganoj vatri.
- U električnu sjeckalicu dodajte ciklu koju ste prethodno razrezali na manje komadiće, bučine sjemenke, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok. Posolite.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Ako koristite običnu paštu, stavite ju kuhati. Ako želite napraviti noodle od tikvice, koristite spiralizator kako biste napravili “špagete” od tikvice.
- Ako koristite običnu paštu, u tavu na srednje jakoj vatri dodajte žlicu maslinovog ulja i pesto pa umiješajte kuhanu i ocijeđenu paštu. Servirajte odmah.
- Ako pak se odlučite za noodles od tikvice, u tavu na srednje nakoj vatri dodajte žlicu maslinovog ulja i špagete od tikvica. Dvije do tri minute ih termički obradite uz stalno miješanje pa onda dodajte pesto. Servirajte odmah.