Kolumne 12. kolovoza 2020.

Ružičasti humus s pečenom ciklom i paprikom

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečena cikla, paprika i češnjak čine ovaj humus pravom poslasticom!

Ovaj humus razlikuje se od tradicionalnog namaza zbog nekoliko stvari. Prva je, naravno, boja – ovaj humus je ružičaste boje budući da sam dodala pečenu ciklu. Također, u ovom receptu nema tahini paste, odnosno paste od sezama iz vrlo jednostavnog razloga, a taj je da mi tahini pasta nije bila dostupna kada sam radila ovaj recept.

Umjesto tahinija stavila sam jogurt koji vrlo često koristim kada pripremam slične namaze. Ono što postignem korištenjem jogurta jest namaz koji je kremast i lagan. 

 

Možda vas zanima... Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom Kolumne

 

Na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu potražite još kreativnih recepata!

Sastojci:

  • 160 g cikle
  • 60 g crvene rog paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 230 g slanutka
  • 100 ml jogurta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Bučine sjemenke

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom Kolumne


Postupak:

  1. Ciklu ogulite i narežite na manje komadiće, a rog papriku presijecite na pola. Stavite ih na pleh za pečenje koji ste prethodno lagano nauljili te dodajte češnjak u kori. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
  2. Slanutak ocijedite iz kantice, te stavite u blender. Sada očistite češnjak iz kore, te ga dodajte u slanutak, zajedno s ostalim povrćem. Dodajte jogurt, maslinovo ulje i sol, te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. 
  3. Humus prebacite u zdjelicu te ga stavite hladiti barem pola sata. 
  4. Prije serviranja, bučine sjemenke tostirajte na tavi na laganoj vatri, rasporedite ih po hummusu i dodajte još jednu žlicu dobrog maslinovog ulja. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.