Torta s malinama - brza, jednostavna i nadasve fina

Od slatkoga slađe
Dočekala sam maline! Ovo je fotka iz arhive, ali tortu radim ovih dana, sigurno. Samo da nađem fine, sočne maline!
Vidi originalni članak

Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba... Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti.

 

Od slatkoga slađe Tortice s tri vrste čokolade i genijalnim dodatkom

 

U nastavku potražite recept, a želite li se okušati u pripremi još slasnih jela, posjetite blog Od slatkoga slađe naše kolumnistice Mirjane ili pak istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil. 
 

Od slatkoga slađe Slatki užitak: Pletenica s čokoladom i lješnjacima

Od slatkoga slađe Šušćovnike  - slatki slovački klipići

 

 

Sastojci za biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 50 g šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 6 listića želatine
  • 150 g malina 
  • 300 g malina

Priprema biskvita:

  1. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
  2. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Priprema kreme:

  1. Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C.
  2. Ohladiti.
  3. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.

Ostala priprema:

  1. 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti.
  2. Sok od malina umiješati u pola kreme.
  3. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
  4. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina.
  5. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom.
  6. Tortu držati u hladnjaku oko
  7. 10 sati prije posluživanja.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr