Kolumne 31. siječnja 2018.

Tortice s tri vrste čokolade i genijalnim dodatkom

foto: Od slatkoga slađe
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe danas nam donosi recept za genijalne mini čokoladne tortice. U kombinaciju je ubacila i sjajan dodatak...

Tamna, mliječna i bijela čokolada upakirane su u tri različite kreme kako bi u ovim divnim torticama činile tri neodoljiva sloja. Mirjana je kremama dodala i malo čilija, za još posebniju priču.

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

Vi ih svakako možete začiniti i drugim začinima po želji, a kod pripreme svakako pripazite i na baratanje kalupom kako bi kolač ispao što pravilniji, a samim time i primamljiviji.

Recept potražite u nastavku, a našu kolumnisticu Mirjanu Šmit pratite na stranici Od slatkoga slađe, Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Šarena rolada s keksima, kokosom i lješnjacima Kolumne Možda vas zanima... Za hladne dane: Juha od cikle, jabuke i đumbira Kolumne

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

  • Sastojci za podlogu:
  • 300 g mljevenog keksa
  • 180 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka
     

Sastojci za prvu kremu:

  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g tamne čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)
  • oko ½ žličice chili paprike (po želji)

Sastojci za drugu kremu:

  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g mliječne čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)

Sastojci za treću kremu:

  • 2 jaja
  • 10 g šećera
  • 150 g bijele čokolade
  • 3 listića želatine
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • + trećina tučenog vrhnja (od 5 dl)

 

Priprema podloge:

  1. Mikserom umutiti mljeveni keks i otopljeni maslac, dodati mlijeko.
  2. Male metalne kalupe obložiti acetatnom folijom (ili masnim papirom) te u svaki kalup dodati oko 2 žlice pripremljene smjese.
  3. Lagano utisnuti.

 
Priprema krema:

  1. 5 dl vrhnja za šlag umutiti u, ne prečvrsti, šlag.
  2. Želatinu preliti mlakom vodom.
  3. Jaja i šećer mutiti mikserom, preliti vrućim vrhnjem za kuhanje i kuhati na pari dok krema ne dosegne temperaturu od 72 ˚C.
  4. Skloniti s vatre, dodati ocijeđenu želatinu i umiješati.
  5. Smjesom preliti izlomljenu čokoladu i nakon 5 minuta sjediniti štapnim mikserom.
  6. Kuhačom umiješati trećinu tučenog vrhnja.
  7. Po želji, dodati chilli papriku, količina ovisi o vrsti i ljutini iste. 
  8. Još toplu kremu preliti preko kore te spremiti u zamrzivač.
  9. Na isti način pripremiti i ostale kreme. Nakon svakog sloja kreme hladiti u zamrzivaču oko 15 minuta.
  10.  Tortice hladiti nekoliko sati u hladnjaku, izvući iz obruča, ukloniti foliju i poslužiti.

     

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.