Volim rolade! I kokos! I kuhane kreme! U stvari… sve volim! Još kad vidim svoje dečke (koji inače paze na način prehrane) kako uzimaju krišku, pa još jednu… Pa kako mljackaju i kimaju glavom..
U stvari, volim te dane kad smo svi na okupu, kad razgovaramo, smijemo se i zajedno mljackamo i kimamo glavom! Divno je to!
Sastojci za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 100 g šećera
- 0,5 dl ulja
- 30 g gustina
- 100 g kokosovog brašna
- 6 g praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 6 dl mlijeka
- 8 žumanjaka
- 50 g gustina
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 130 g maslaca
Ostalo:
- 50 g čokolade za kuhanje
- 100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
- 100 g mljevenih keksa
- 4 žlice mlijeka
- 50 g bijele čokolade
Priprema biskvita:
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer.
- U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliku tepsiju (40 cm x 30 cm) obloženu masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 - 12 min.
- Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
Priprema kreme:
- Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje.
- Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga.
- Ohladiti.
- U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
- Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
Postupak pripreme:
- U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu i mljevene oguljene lješnjake.
- Kremom premazati biskvit i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema.
- U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenih keksa i 4 žlice hladnog mlijeka.
- Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.
- Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema.
- U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti Plazmom Mljevenom i hladiti u hladnjaku oko 10 sati.
Našu blogericu Mirjanu Šmit pratite na stranici Od slatkoga slađe, Facebook stranici i Instagram profilu.
Dobar tek!