Kolumne 19. travnja 2018.

Torta s malinama - brza, jednostavna i nadasve fina

foto: Od slatkoga slađe
gastro postao gastro.24sata.hr
Dočekala sam maline! Ovo je fotka iz arhive, ali tortu radim ovih dana, sigurno. Samo da nađem fine, sočne maline!

Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba... Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti.

 

Možda vas zanima... Tortice s tri vrste čokolade i genijalnim dodatkom Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a želite li se okušati u pripremi još slasnih jela, posjetite blog Od slatkoga slađe naše kolumnistice Mirjane ili pak istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil. 
 

Možda vas zanima... Slatki užitak: Pletenica s čokoladom i lješnjacima Kolumne Možda vas zanima... Šušćovnike  - slatki slovački klipići Kolumne

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

 

Sastojci za biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 50 g šećera
  • 500 g mascarpone sira
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 6 listića želatine
  • 150 g malina 
  • 300 g malina

Priprema biskvita:

  1. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
  2. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Priprema kreme:

  1. Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C.
  2. Ohladiti.
  3. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.

Ostala priprema:

  1. 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti.
  2. Sok od malina umiješati u pola kreme.
  3. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
  4. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina.
  5. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom.
  6. Tortu držati u hladnjaku oko
  7. 10 sati prije posluživanja.

Dobar tek!

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.