Da se ja pitam, postojale bi samo voćne torte. Naravno, prvo s malinama.. Čokolada mi ni ne treba... Mislim da nikad tortu nisam brže pripremila, a da je još brže nestala s tanjura! Tako sočna, kremasta i lagana. Probajte, nećete požaliti.
U nastavku potražite recept, a želite li se okušati u pripremi još slasnih jela, posjetite blog Od slatkoga slađe naše kolumnistice Mirjane ili pak istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Sastojci za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl mlijeka
Sastojci za kremu:
- 5 žumanjaka
- 50 g šećera
- 500 g mascarpone sira
- 2 dl vrhnja za šlag
- 6 listića želatine
- 150 g malina
- 300 g malina
Priprema biskvita:
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje.
- Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Priprema kreme:
- Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C.
- Ohladiti.
- Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.
Ostala priprema:
- 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti.
- Sok od malina umiješati u pola kreme.
- Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
- Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina.
- Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom.
- Tortu držati u hladnjaku oko
- 10 sati prije posluživanja.
Dobar tek!