Toskanska salata - sjajni okusi privlačni oku

Feel Good Kuharica
S toplim danima u misli se uvlače slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća.
Vidi originalni članak

S povratkom toplih dana, napuštam carstva juha i zasitne hrane, a na moj kulinarski repertoar vraćaju se salate.

Zanimljivo je kako tijelo s toplijim vremenom prirodno traži laganije obroke. S dolaskom proljeća, polako, tiho, uvlače mi se u misli slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća i začina. Prije dva tjedna počela sam raditi voćne salate, jeli smo ih gotovo svaki dan – netko za doručak, netko za večeru. Zatim sam krenula na proljetne salate, pune boja i vitamina.

Ovo proljeće pun pogodak mi je Toskanska salata. Privlačna oku, finog okusa, kad god sam je napravila, netko me za stolom pitao za recept. Uh, to baš volim. Odmah odgovaram: “Imaš na mom blogu”. Dijeljenje recepata veliko mi je zadovoljstvo, upravo zato ga i pišem.

 

Feel-good-kuharica Salovnjaci: Mekani dok su topli, hrskavi kad su hladni

 

Feel good kuharica Sicilijanske naranče - talijanski specijalitet s rižom

 

Potrebno:

  • 1/2  kg cherry rajčica (žute i crvene)
  • 2 paprike (žuta i crvena)
  • 1 chabata (1 dan stara)
  • pola bijelog luka sitno narezanog
  • 1 češnja češnjaka sitno narezanog
  • 2 žličice kapara
  • 15 crnih maslina
  • 15 zelenih maslina
  • peršin ili bosiljak
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • 2 slana inćuna (po želji)

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaju se prepolovljene rajčice, na trake narezana paprika, luk, kapare, masline, peršin ili bosiljak i chabata narezana na kockice.
  2. Potom se napravi dressing od maslinovog ulja, soli, aceta balsamica i češnjaka. U to se, po želji, mogu staviti i usitnjena dva inćuna.
  3. Dressing preliti po povrću i sve lagano promiješati. Ostaviti 20-30 minuta prije posluživanja da odstoji.

Feel Good Kuharicu možete pratiti na ovom linku.

Posjeti Gastro.hr