Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza

Laura Roman
Od svježeg kukuruza pripremi ukusan i utješan obrok!
Vidi originalni članak

Danas ti donosim recept za kremasti kukuruz. Kao što mu i ime kaže, kukuruz pripremljen na ovaj način je izrazito kremast i meni osobito ukusan. Garantirano će popraviti raspoloženje!

Imaj na umu da sam za pripremu ovog recepta koristila svježa zrna kukuruza. 

 

La Vie Shobaine Ukusna juhica s povrćem i pancetom

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

La Vie Shobaine Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak

 


Sastojci:

  • 2 svježa kukuruza (320 g očišćenih zrna)
  • 60 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml slatko vrhnje
  • 200 ml mlijeka
  • 1 puna žličica krumpirovog škroba

 

La Vie Shobaine Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

 

Postupak:

  1. Oštrim nožem odreži zrna kukuruza s klipa.
  2. Stavite mlijeko, vrhnje i maslac na laganu vatru. Kada se maslac otopio, dodaj kukuruz, posolite i dobro promiješaj. 
  3. U međuvremenu pripremi smjesu koja će zgusnuti kukuruz; u mlijeko dodaj jednu punu žličicu krumpirovog škroba i dobro promiješaj.
  4. Ulij smjesu mlijeka i škroba i uz stalno miješanje nastavi kuhati dok se ne zgusne. Poslužite toplo. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr