Za svaki dan: Jednostavna biskvit torta s jagodama

Bake Me by Nina
Proljeće posebno volim zbog jagoda. Toliko kratko ih se može naći da ih se zaželim svaki put iznova. Volite li kolače s jagodama? S njima mi nekako ide nešto prozračno i lagano, pomalo pjenasto. Lagani biskviti ili beze kore.
Vidi originalni članak

Za ovo proljeće imam nekoliko recepata s jagodama koje želim podijeliti s vama. Prvi od njih je ova jednostavna torta. Volim je jer je gotova za tren, lako se napravi i uglavnom sve namirnice već imam doma. Često je napravim kad se poželimo nečeg slatkog ili kad mi dolaze gosti u zadnji tren.

 

Bake me by Nina Jednostavna torta od ricotte, badema i limuna

 

Idealna je za zasladiti vikend, za obiteljski ručak nedjeljama, za kavu s prijateljima ili samo za vas.

Ova jednostavna torta ima divan biskvit od vanilije. Jako je mekan i prozračan. Slobodno ga koristite kao biskvit za torte, u kombinaciji s drugim voćem ili kako god volite.

Ujedno, osim torte možete raditi kolač. Tada ga pecite u četvrtinom kalupu i kidajte na kvadrate. S ovom tortom jednostavno ne možete pogriješiti.

 

Bake me by Nina Torta od palačinki s kremom od vanilije i čokoladom

 

Ninine slatke i slane specijalitete pronađite na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu. 

 

Bake me by Nina Madeleines - najpoznatiji francuski kolačići

 

Trebat će vam:

  • 95 g maslaca sobne temperature
  • 180 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • 1 jaja L veličine (sobne temperature)
  • 120 g mlijeka
  • 1,5 žličica arome vanilije

Dodatno:

  • 250-300 g jagoda

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 24 centimetra. Na dno mu postavite papir za pečenje, a rubove mu namastite.
  2. Jagode operite, odstranite im peteljke te ih prepolovite. Ostavite ih po strani.
  3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
  4. Maslac i šećer mikserom pjenasto izradite dok ne postanu svijetli i pjenasti, oko 3 minute na najjačoj brzini.
  5. Dodajte im jaje, mlijeko i aromu vanilije. Srednje jakom brzinom na mikseru sve povežite (nemojte premiksati).
  6. Dodajte brašno te ga špatulom umiješajte u smjesu.
  7. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup.
  8. Utisnite polovice jagoda po cijeloj površini.
  9. Tortu pecite 25-30 minuta, odnosno dok vam površina ne poprimi lijepu rumenu boju. Provjerite čačkalicom je li biskvit suh (zabodite je u sredinu biskvita, ako izađe suha vaša torta je gotova).
  10. Tortu ostavite u kalupu dok se ne ohladi, potom je prebacite na pladanj za posluživanje.
  11. Pospite je šećerom u prahu.
  12. Poslužite je uz tučeno vrhnje, svježe jagode ili po želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr