11 nevjerovatnih tajni fast food restorana

Thinkstock
Slasni hamburgeri, masni prženi krumpirići i slatka gazirana pića kriju nezamislive tajne.
Vidi originalni članak

Svatko od nas ponekad se voli počastiti slasnim hamburgerom uz porciju prženih krumpirića i čašu hladnog gaziranog pića. Još kakav shake ili pita za desert i sreća na licima neizbrisiva je. No znamo li što zapravo jedemo? Saznajte 11 tajni fast food restorana koje zasigurno niste znali.

Crte koje vidite na vašoj pljeskavici upakiranoj u neodoljiv hamburger nisu nastale grillanjem. One su umjetno napravljene u tvornici u kojoj se proizvode, a zatim ispečene na ploči.

Želite li baš uvijek uživati u svježim krumpirićima, naručite ih neposoljene. Na taj će način zaposlenici morati pripremati novu porciju, bez soli, a vi ih možete posoliti i naknadno.

Salata koju naručujete u fast food restoranu nema veze sa salatom. Jednako je kalorična baš poput onog sočnog hamburgera, a nije rijetkost ni da u plastičnoj posudici u kojoj je poslužena stoji i do nekoliko dana.

Vidite li novu reklamu za hamburger, nemojte nasjedati. Brza hrana koju vidimo na fotografijama i reklamama nema nikakve veze sa stvarnom slikom. Hrana koja se fotografira uljepšava se čak i do dva sata kako bi izgledala apsolutno savršeno.

Fast food restorani svakodnevno bacaju nevjerojatno velike količine hrane.

WC je prvi pokazatelj čistoće restorana. Naiđete li na prljavi wc, možda je najbolje da u tom restoranu ipak ne jedete.

Gazirana pića koja kupujemo u fast food restoranima zapravo nisu ista ona koja možemo kupiti u trgovini. Koriste se sirupi koji se miješaju s vodom kako bi se dobio okus omiljenih gaziranih napitaka.

Limun u pićima se ne pere. Restorani i kafići koji u vodu ili sokove ubacuju krišku limuna svakako vam ne čine uslugu. Taj se limun ne pere, a dolazi s različitih zemalja svijeta. Ne želimo ni znati što se sve događa u prijevozu.

Doručci u fast food restoranima uopće nisu onakvi kakvima ih zamišljamo. Naručite li, primjerice jaja, ona neće doći iz ljuske. Riječ je o prahu koji poprima oblik jaja i na taj nas način zavarava.

Vrlo je lako moguće da jedna pljeskavicu koju naručite u fast food restoranu sadrži meso čak nekoliko desetaka različitih krava.

Sva hrana u kojoj toliko volimo uživati u fast food restoranima zapravo je prenatrpana šećerom koji zatim izaziva ovisnost i tjera nas da želimo još. 

Posjeti Gastro.hr