02. listopada 2016.

11 nevjerovatnih tajni fast food restorana

fast food
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni hamburgeri, masni prženi krumpirići i slatka gazirana pića kriju nezamislive tajne.

Svatko od nas ponekad se voli počastiti slasnim hamburgerom uz porciju prženih krumpirića i čašu hladnog gaziranog pića. Još kakav shake ili pita za desert i sreća na licima neizbrisiva je. No znamo li što zapravo jedemo? Saznajte 11 tajni fast food restorana koje zasigurno niste znali.

Crte koje vidite na vašoj pljeskavici upakiranoj u neodoljiv hamburger nisu nastale grillanjem. One su umjetno napravljene u tvornici u kojoj se proizvode, a zatim ispečene na ploči.

Želite li baš uvijek uživati u svježim krumpirićima, naručite ih neposoljene. Na taj će način zaposlenici morati pripremati novu porciju, bez soli, a vi ih možete posoliti i naknadno.

Salata koju naručujete u fast food restoranu nema veze sa salatom. Jednako je kalorična baš poput onog sočnog hamburgera, a nije rijetkost ni da u plastičnoj posudici u kojoj je poslužena stoji i do nekoliko dana.

Vidite li novu reklamu za hamburger, nemojte nasjedati. Brza hrana koju vidimo na fotografijama i reklamama nema nikakve veze sa stvarnom slikom. Hrana koja se fotografira uljepšava se čak i do dva sata kako bi izgledala apsolutno savršeno.

Hamburger | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Fast food restorani svakodnevno bacaju nevjerojatno velike količine hrane.

WC je prvi pokazatelj čistoće restorana. Naiđete li na prljavi wc, možda je najbolje da u tom restoranu ipak ne jedete.

Gazirana pića koja kupujemo u fast food restoranima zapravo nisu ista ona koja možemo kupiti u trgovini. Koriste se sirupi koji se miješaju s vodom kako bi se dobio okus omiljenih gaziranih napitaka.

Limun u pićima se ne pere. Restorani i kafići koji u vodu ili sokove ubacuju krišku limuna svakako vam ne čine uslugu. Taj se limun ne pere, a dolazi s različitih zemalja svijeta. Ne želimo ni znati što se sve događa u prijevozu.

Doručci u fast food restoranima uopće nisu onakvi kakvima ih zamišljamo. Naručite li, primjerice jaja, ona neće doći iz ljuske. Riječ je o prahu koji poprima oblik jaja i na taj nas način zavarava.

Vrlo je lako moguće da jedna pljeskavicu koju naručite u fast food restoranu sadrži meso čak nekoliko desetaka različitih krava.

Sva hrana u kojoj toliko volimo uživati u fast food restoranima zapravo je prenatrpana šećerom koji zatim izaziva ovisnost i tjera nas da želimo još. 

hamburger | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.