15. rujna 2016.

Pozor! Otkrivamo tajnu savršenih prženih krumpirića

prženi krumpirići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni fast food, hrskavi krumpirići nikad više neće biti isti. Bit će još i bolji!

Tajna savršeno prženih krumpirića leži u nekoliko faktora. Prvi se skriva već u sjeckanju krumpira.

Najbolji način da dobijete jednake krumpiriće jest sjeckanje istih pomoću posebnog nastavka na ribežu. Rezanje na ploške ne preporučuje se iz razloga što nikad ne možete dobiti savršeno jednake primjerke pa se stoga svi krumpirići ne mogu jednako ispeći. Ipak, ako ne posjedujete poseban uzorak na ribežu, dovoljno će biti krumpir narezati na ploške barem približno jednake debljine, a zatim ih nasjeckati na pravilan oblik krumpirića.

promfit | Author: Stockfood foto: Stockfood

Sljedeći korak je umakanje nasjeckanih krumpirića u vodu kako bi otpustili škrob. Ovaj korak važan je upravo zato da bi krumpir ostao čvrst, a ne se presavijao. Ukoliko preskočite ovaj korak, on će postati mlohav i gnjecav.

Nakon što je odstajao u vodi oko pola sata, krumpir prebacite u posudu s čistom vodom kako bi se isprao, a zatim u cjedilo.

Prave hrskave krumpiriće dobit ćete tako da ih pržite dva puta. Duplo prženje omogućuje im da se u potpunosti ispeku i postanu hrskavi izana, a savršeno kremasti iznutra. Idealna temperatura za prvo pečenje je 280 stupnjeva na vrijeme od oko dvije i pol minute. Nakon toga ih kratko izvadite iz ulja, povećajte temperaturu na 360 stupnjeva dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Izvadite ih iz ulja, protresite na papirnatom ručniku, začinite i uživajte u idealnim prženim krumpirićima. Jednostavnije ne može!

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.