Pržene krumpire jedemo uz slasne hamburgere, sočno meso ili ribu i samostalno uz fini umak. Brzi su za pripremu, hrskaju i neodoljivo su ukusni. Prženi krumpirići su fast food koji naprosto obožavamo.
Pretpostavlja se da su u njima prvi uživali stanovnici Belgije, a naziv francuski krumpirići nastao je za vrijeme Prvog svjetskog rata kada su vojnici u Belgiji isprobali njihove pržene krumpiriće pa ih prozvali francuskima zbog jezika kojim su govorili tamošnji stanovnici.
Prženi krumpirići dolaze u svim veličinama i oblicima, od čipsa do spirala. Dobro ga ispržite, začinite i umočite u fini umak. Užitak je zagarantiran.
Za vas smo pripremili neodoljive recepte koji će vam pomoći da vaši prženi krumpirići budu još hrskaviji i još bolji.
Najprije naučite koji krumpiri su idealni za prženje uz vodič kroz sorte krumpira Sandre Krstev Barać.
Vodič kroz sorte krumpira pronađite ovdje!
Zatim se okušajte se u pripremi najboljeg i najhrskavijeg pomfrita.
Uz naš recept za spiralni krumpir naučite kako izrezati i pripremiti tornado krumpir na štapiću poput onih iz zabavnih parkova.
Darija Vranešić Bender otkrila nam je kako najlakše do savršenog pommes frittesa koji hrska sve jače svakim novim zalogajem.
Svi znamo da je čips grickalica koja najbolje pristaje dobrom filmu. Upravo zato je vrijeme da se okušate u pripremi domaćeg čipsa koji će oduševiti vas i vaše društvo.
Dobar tek!