gastro postao
Pikantni krumpir i pohana puretina sa sezamom u finom umaku od vlasca.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Meso
- 400 g Puretina
- 1 kom Jaje
- 1 žlica Sezam
Krumpir
- 1 kg Krumpir
- 1 prema želji Sečuanski papar
- 100 g Kukuruzno brašno
Umak
- 200 g Kiselo vrhnje 12%
- 0.50 kom Luk
- 0.50 kom Korica limuna
- 0.50 kom Rog paprika
- 1 žlica Brašno
- Vlasac
- 1 dl Voda
- Sol i papar
Priprema
- Krumpir narežite na kriške te poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Malo pouljite te pospite kukuruznim brašnom i sečuanskim paprom te dodajte soli prema želji.. Rukama pomiješajte sve sastojke. Stavite peći na 180 na 30 minuta.
- File puretine uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice te pospite sezamom. Stavite ih pržiti na umjerenu temperaturu, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Na malo ulja dodajte sitno nasjeckani luk, kratko ga popecite te dodajte narezanu papriku. Dolijevajte malo vode, a nakon toga ubacite kiselo vrhnje koje ste prethodno dobro izmiješali. Pustite 5 minute da se zagrije uz povremeno miješanje pa ubacite limunovu koricu, malo soli i papra te sitno nasjeckani vlasac.