gastro postao
Postoji mnoštvo načina za uživanje u krumpiru, no među najdražima zasigurno je hrskavi čips.
Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete moći spremiti nešto zdraviju verziju čipsa i u njemu uživati bez grižnje savjesti. Riječ je o tankim hrskavim ploškama krumpira iz pećnice i začinima po želji. Ovaj recept spremite, trebat će vam.
Potrebni sastojci:
- Krumpir
- Začini (sol, papar, crvena paprika, čili)
- Maslinovo ulje
- Umak po želji
Postupak:
- Ogulite krumpir.
- Pomoću ribeža ili noža za guljenje izrežite tanke ploške.
- Ubacite ih u kipuću vodu na 3 - 5 minuta.
- Procijedite krumpir i začinite ga maslinovim uljem, soli, paprom, čilijem, crvenom paprikom i drugim začinima po želji.
- Rasporedite ploške krumpira po papiru za pečenje i pecite 15 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Poslužite uz kečap ili neki drugi umak.
Dobar tek!