24. svibnja 2016.

Još bolji i hrskaviji domaći čips

Čips
1/3
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji mnoštvo načina za uživanje u krumpiru, no među najdražima zasigurno je hrskavi čips.

Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete moći spremiti nešto zdraviju verziju čipsa i u njemu uživati bez grižnje savjesti. Riječ je o tankim hrskavim ploškama krumpira iz pećnice i začinima po želji. Ovaj recept spremite, trebat će vam.

Potrebni sastojci:

  • Krumpir
  • Začini (sol, papar, crvena paprika, čili)
  • Maslinovo ulje
  • Umak po želji

Postupak:

  1. Ogulite krumpir.
  2. Pomoću ribeža ili noža za guljenje izrežite tanke ploške.
  3. Ubacite ih u kipuću vodu na 3 - 5 minuta.
  4. Procijedite krumpir i začinite ga maslinovim uljem, soli, paprom, čilijem, crvenom paprikom i drugim začinima po želji.
  5. Rasporedite ploške krumpira po papiru za pečenje i pecite 15 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  6. Poslužite uz kečap ili neki drugi umak. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.