slasni street food
Pronađeno 88 rezultata za autora „Darija Vranešić Bender”
siječanjski jelovnik
Detoksikacija nakon blagdana: Što jesti?
Meso, kolači, alkohol za mnoge su obilježje blagdana, a s obzirom na to da u konzumaciji hrane i pića u to doba često p…
bogat i zdrav
Zgodna stvar, ovaj nar. Ili se ipak kaže - šipak?
Nar, u narodu poznatiji kao morgaj ili šipak podrijetlom je iz Perzije, a u prijevodu s latinskog njegov naziv znači - …
Volimo domaće
Nekoliko te koraka dijeli od izvrsnog domaćeg kečapa
Omiljeni umak malih i velikih, kečap, gotovo uvijek kupujemo u obliku industrijskog proizvoda. Kečap ima dugu i osebujn…
bolji tek
Kako prepoznati vrhunsko maslinovo ulje?
Maslinovo ulje tradicionalno je temeljno ulje na području Mediterana, koristi se u gotovo svim kulinarskim aplikacijama…
dobro je znati
Saznaj koju je hranu potrebno kuhati, a koju ipak nije
Donosimo vam neke činjenice zbog kojih je određenu hranu bolje kuhati.
par savjeta
Ovako izgleda savršena salata od hobotnice
Kada nabavljate hobotnicu na ribarnici, mora mirisati na more, koža joj treba biti vlažna i bez sluzi, a meso čvrsto i …
To nam treba!
Par trikova za savršene palačinke
Koliko god se priprema smjese činila jednostavnom, česte su rasprave o malim trikovima koji će osigurati mekane i slasn…
otkriće!
Pivo dokazano ublažava neugodne simptome menopauze
Pijenje umjerenih količina alkoholnih pića s niskim udjelom alkohola uz obrok, u opuštenoj atmosferi i društvu utječe n…
ako ste pretjerali
Pretjerivanje u alkoholu i mamurluk: Kako preživjeti dan poslije
Glavobolja, vrtoglavica, slabost, mučnina, povraćanje…ili kraće: «jutro poslije». Naravno, misli se na jutro nakon slav…
obožavani sir
Škripavac: Kako nastaje i kako ga pravilno poslužiti
Jedan od pravih autohtonih hrvatskih proizvoda je sir škripavac koji se radi u Lici i na Kordunu. Najčešće se proizvodi…
rashladite se
Lubenica: Liječi vrućine, al radi i i još puno toga!
Popularno ljetno voće intenzivnih boja nepogrešivo gasi žeđ tijekom vrućih dana
i mi ih volimo!
Ljubav između sira i vina potvrdili i znanstvenici
Sir i vino vole se javno - poznato je kako njihovi okusi najbolje dolaze do izražaja kada su servirani zajedno. A prema…
stigle su!