Volimo domaće Nekoliko te koraka dijeli od izvrsnog domaćeg kečapa Omiljeni umak malih i velikih, kečap, gotovo uvijek kupujemo u obliku industrijskog proizvoda. Kečap ima dugu i osebujn… Špajza
bolji tek Kako prepoznati vrhunsko maslinovo ulje? Maslinovo ulje tradicionalno je temeljno ulje na području Mediterana, koristi se u gotovo svim kulinarskim aplikacijama… Špajza
što jesti? Nakon blagdana vrijeme je za detoksikaciju: Što jesti? Meso, kolači, alkohol za mnoge su obilježje blagdana, a s obzirom na to da u konzumaciji hrane i pića u to doba često p… Špajza
dobro je znati Saznaj koju je hranu potrebno kuhati, a koju ipak nije Donosimo vam neke činjenice zbog kojih je određenu hranu bolje kuhati. Špajza
par savjeta Ovako izgleda savršena salata od hobotnice Kada nabavljate hobotnicu na ribarnici, mora mirisati na more, koža joj treba biti vlažna i bez sluzi, a meso čvrsto i … Špajza
To nam treba! Par trikova za savršene palačinke Koliko god se priprema smjese činila jednostavnom, česte su rasprave o malim trikovima koji će osigurati mekane i slasn… Špajza
otkriće! Pivo dokazano ublažava neugodne simptome menopauze Pijenje umjerenih količina alkoholnih pića s niskim udjelom alkohola uz obrok, u opuštenoj atmosferi i društvu utječe n… Špajza
bogat i zdrav Zgodna stvar, ovaj nar. Ili se ipak kaže - šipak? Nar, u narodu poznatiji kao morgaj ili šipak porijeklom je iz Perzije, a u prijevodu s latinskog nosi ime: «jabuka prep… Špajza
ako ste pretjerali Pretjerivanje u alkoholu i mamurluk: Kako preživjeti dan poslije Glavobolja, vrtoglavica, slabost, mučnina, povraćanje…ili kraće: «jutro poslije». Naravno, misli se na jutro nakon slav… Špajza
obožavani sir Škripavac: Kako nastaje i kako ga pravilno poslužiti Jedan od pravih autohtonih hrvatskih proizvoda je sir škripavac koji se radi u Lici i na Kordunu. Najčešće se proizvodi… Špajza
rashladite se Lubenica: Liječi vrućine, al radi i i još puno toga! Popularno ljetno voće intenzivnih boja nepogrešivo gasi žeđ tijekom vrućih dana Špajza
i mi ih volimo! Ljubav između sira i vina potvrdili i znanstvenici Sir i vino vole se javno - poznato je kako njihovi okusi najbolje dolaze do izražaja kada su servirani zajedno. A prema… Špajza
stigle su! Jagode: Sve o divnom voću punom vitamina Iako su danas dostupne tijekom cijele godine, sezona jagoda je od svibnja do srpnja, kada su najukusnije, najbogatije n… Špajza
pão de queijo Napravite fenomenalne brazilske pogačice! Ako su vam dosadila obična peciva, kruh i klasični pekarski proizvodi i rado biste probali nešto novo, ukusno i lako pr… Špajza
Još samo jedan... Blagdanska detoksikacija: Ako ste pretjerali... Uz nekoliko zdravih recepata pročistite organizam od teške blagdanske hrane Špajza
Ništa lakše! Otkrijte tajnu savršenog pommes fritesa Malo je onih koji ne vole pommes frites, iako ga se mnogi odriču u strahu da će ostaviti traga na vitkoj liniji. Povrem… Špajza
Tako zdravo... Apsolutni vodič za masline - 1. dio Donosimo vam u dva nastavka sve što znamo o domaćim autohtonim i stranim sortama masline Špajza
smutite Smoothie Tekuća hrana za zdravlje i energiju Inspirirajte se receptima za najfinije smoothije od raznovrsnih namirnica Špajza
omiljen napitak Jogurt: Sve što ste ikada trebali znati o njemu... Raznovrsna paleta jela s jogurtom svakako će vam potaknuti apetit Recenzije
slatko za kraj Mala enciklopedija džemova i pekmeza Znate li razlikovati omiljene voćne namaze? Saznajte u čemu griješite! Špajza