gastro postao
Aromatični, hrskavi izvana i kremasti iznutra - krumpiri spremljenii na grčki način najbolji su krumpiri koje ćete ikad probati.
Postoji nebrojeno mnogo savjeta kako pripremiti najbolje krumpire iz pećnice, no ovaj će vas zasigurno osvojiti i ostati s vama još dugo vremena. Riječ je o krumpirima spremljenim na grčki način koje najprije okupate u aromatičnoj mješavini začina, ubacite u pećnicu, a zatim gledate kako nastaje čarolija.
Potrebno vam je:
- Krumpir
- Češnjak
- Maslinovo ulje
- Origano
- Limun
- Sol i papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i lagano nauljite posudu u kojoj ćete peći krumpir.
- Ubacite krumpire, češnjak, origano i zalijte sokom jednog limuna, maslinovim uljem i čašom vode.
- Dobro protresite.
- Pecite oko 40 minuta.
- Povremeno provjerite i protresite.
- Ukoliko je krumpir suh, dodajte još vode.
Dobar tek!