Pržena hrana poput krumpirića, raznih popečaka i piletine svakako ulazi na listu najdraže hrane velikog broja ljudi. Osim što u njoj uživamo u raznim fast food restoranima, svakako nam je draža ona koju pripremamo sami. Ipak, prženje ima svojih mana. Miris ulja, prskanje i pokoja rana od vrućeg ulja sastavni su dio ove tehnike pripreme hrane. Da biste izbjegli još koju nezgodu u kuhinji, a vaša hrana bila savršeno pržena, donosimo vam trik koji će vam u tome pomoći.
Pržite li slatko ili slano, zbilja nije bitno, u ulje ubacite mrkvu koju ste ogulili i prepolovili. Ona će pokupiti sve sitne dijelove hrane koju pržite, a koji pridonose gorčini i mijenjaju izgled vaše hrane. Upravo ti sitni dijelovi neće prskati na sve strane, a vi ćete bez straha moći pripremati svoju omiljenu brzu hranu. Ovaj trik posebice se odnosi na prženje hrane koja sadrži manje dijelove sklone otpadanju poput piletine u krušnim mrvicama ili polpeta od ribanog povrća. Mrkvu dodajte u istom trenutku kada dodajete i hranu koju pržite, a ukoliko je potrebno duže pečenje ili pripremate veću količinu u nekoliko porcija, promijenite mrkvu kada ona poprimi smeđu boju.