13. kolovoza 2016.

Piletina u hrskavoj korici od pistacija

pohana piletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadite ukućane i pripremite piletinu na nešto drugačiji način.

Mješavina začina na koje niste navikli na pohanoj piletini učinit će je zanimljivijom, a korica od pistacija pridonijet će onom završnom dodiru zbog kojeg će piletina na ovaj način vrlo vjerojatno postati dijelom vašeg stalnog menija. Piletinu poslužite uz jednostavne priloge poput pečenog krumpira ili slatkastog rizi bizija i veliku zdjelu sezonske salate. 

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 prstohvat papra
  • 1 prstohvat cimeta
  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • 1 šalice krušnih mrvica
  • ½ šalice pistacije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U maloj posudici pomiješajte kumin, sol, crvenu papriku, papar i cimet.
  3. Narežite pileća prsa na željenu veličinu pa ih pospite začinima sa svih strana.
  4. Brašno, krušne mrvice pomiješane s usitnjenim pistacijama i jaja rasporedite u tri duboka tanjura.
  5. Uvaljajte piletinu u brašno, pa u jaja i na kraju u mješavinu mrvica i pistacija.
  6. Rasporedite je po papiru za pečenje i na svaki komadić piletine stavite malu kockicu maslaca.
  7. Pecite dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.