22. lipnja 2016.

Hrskavi pileći zalogaji s parmezanom

pohana piletina
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite pileće zalogaje s parmezanom, aromatizirajte ih začinima i zaboravite na klasičnu pohanu piletinu.

Zalogaji od pilećih prsa uvaljani u krušne mrvice i parmezan u potpunosti mijenjaju sliku o paniranoj piletini. Pripremite ih u pećnici s malo maslaca i uživajte u finoj piletini u aromatiziranoj korici. Umjesto krušnih mrvica možete upotrijebiti i cornflakes ili mrvice orašastih plodova.

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • Mlijeko
  • Jaje
  • Parmezan
  • Krušne mrvice
  • Bosiljak, crvena paprika, sol i papar
  • Maslac

Priprema:

  1. Pileća prsa nasjeckajte na manje komadiće.
  2. Pomiješajte jaje i malo mlijeka.
  3. U plastičnoj vrećici pomiješajte parmezan, krušne mrvice i začine.
  4. Umočite piletinu najprije u mješavinu mlijeka i jaja, a zatim ubacite u vrećicu i tresite.
  5. Stavite na papir za pečenje i na svaki komadić piletine stavite malo maslaca.
  6. Pecite na 200 stupnjeva dok piletina ne poprimi boju. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.