gastro postao
Pripremite pileće zalogaje s parmezanom, aromatizirajte ih začinima i zaboravite na klasičnu pohanu piletinu.
Zalogaji od pilećih prsa uvaljani u krušne mrvice i parmezan u potpunosti mijenjaju sliku o paniranoj piletini. Pripremite ih u pećnici s malo maslaca i uživajte u finoj piletini u aromatiziranoj korici. Umjesto krušnih mrvica možete upotrijebiti i cornflakes ili mrvice orašastih plodova.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Mlijeko
- Jaje
- Parmezan
- Krušne mrvice
- Bosiljak, crvena paprika, sol i papar
- Maslac
Priprema:
- Pileća prsa nasjeckajte na manje komadiće.
- Pomiješajte jaje i malo mlijeka.
- U plastičnoj vrećici pomiješajte parmezan, krušne mrvice i začine.
- Umočite piletinu najprije u mješavinu mlijeka i jaja, a zatim ubacite u vrećicu i tresite.
- Stavite na papir za pečenje i na svaki komadić piletine stavite malo maslaca.
- Pecite na 200 stupnjeva dok piletina ne poprimi boju.
Dobar tek!