gastro postao
Uz malo spretnosti u rezanju, napravite najljepši i najfiniji prženi luk.
Rascvjetani luk pržen u začinima s finom mješavinom umaka uz neko ukusno meso ili kao grickalica, odličan je izbor za lijene dane željne finih užitaka.
Potrebno vam je:
- Manje glavice luka
- Jaja
- Mlijeko
- Brašno
- Origano, kumin, kajenski papar, crvena paprika i ostali začini po želji
- Ulje
- Kečap
- Majoneza
- Umak od hrena
Postupak:
- Glavice luka izrežite sa svih strana tako da dobijete cvjetove.
- Jaja pomiješajte s mlijekom.
- Brašno pomiješajte s mljevenim začinima.
- Uvaljajte luk u brašno i začine, a zatim u jaja i mlijeko.
- Ponovite postupak.
- Pržite u vrućem ulju.
- Umak napravite tako da pomiješate kečap, majonezu, umak od hrena i ostatak začina.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!