12. lipnja 2016.

Prženi luk za prste polizati

prženi luk
foto: Youtube/Martha Stewart
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo spretnosti u rezanju, napravite najljepši i najfiniji prženi luk.

Rascvjetani luk pržen u začinima s finom mješavinom umaka uz neko ukusno meso ili kao grickalica, odličan je izbor za lijene dane željne finih užitaka.

Potrebno vam je:

  • Manje glavice luka
  • Jaja
  • Mlijeko
  • Brašno
  • Origano, kumin, kajenski papar, crvena paprika i ostali začini po želji
  • Ulje
  • Kečap
  • Majoneza
  • Umak od hrena

Postupak:

  1. Glavice luka izrežite sa svih strana tako da dobijete cvjetove.
  2. Jaja pomiješajte s mlijekom.
  3. Brašno pomiješajte s mljevenim začinima.
  4. Uvaljajte luk u brašno i začine, a zatim u jaja i mlijeko.
  5. Ponovite postupak.
  6. Pržite u vrućem ulju.
  7. Umak napravite tako da pomiješate kečap, majonezu, umak od hrena i ostatak začina.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.