gastro postao
Ispržite povrće u japanskoj hladnoj smjesi na vrućem ulju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 595
Potrebno vam je
- 1 dl ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, babura
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
- 300 g glatko brašno
- 300 g oštro brašno
- 13 g prašak za pecivo
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 700 ml voda
- sol
Priprema
- Narežite povrće na štapiće ili odvojite u cvjetiće te posušite od pranja.
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa im dodajte bjelanjke i vodu te sve izmutite.
- Stavite smjesu u hladnjak, a ulje zagrijte.
- Povrće posolite pa ga umočite u smjesu i kratko popržite. Ocijedite ga na papirnatom ručniku.
Izvor Skuhatćute