Fišijade za vikend u Lipiku i Belom Manastiru

TZ Grada Lipika
Volite li riječnu ribu i papriku, vrijeme je da se pripremite za odlazak u istočne krajeve Lijepe naše ovoga vikenda. Naime, očekuju vas dvije velike fišijade!
Vidi originalni članak

Nikad atraktivnija Fišijada u Lipiku

Slavonci su od davnina poznati izvrsni domaćini, a Lipičani vam žele to i dokazati. Dođite stoga ovu subotu u Lipik, upoznajte grad i zabavite se uz odličan fiš paprikaš!



Ove subote Lipik će dobiti najboljeg majstora u kuhanju fišpaprikaša. Više od 50 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske do sada se prijavilo na 12. Fišijadu, koja se tradicionalno organizira u sklopu Dana Grada u parku kod Jelkinog brijega od 15 sati. Natjecatelje očekuju atraktivne nagrade, a grad je pripremio šarane kao glavni sastojak. Želite li se i vi okušati u kuhanju fiša, razveselit će vas vijest da još nije kasno za prijave.

 

Recept za pravi baranjski fiš paprikaš!



Ako kuhanje ipak nije vaša jača strana, dođite uživati u ovom poznatom slavonskom jelu, a uz najbolje majstore naučit ćete kako ga pripremiti.  Uz dobar provod i bogat glazbeni program - u sklopu kojeg je i koncert najpoznatijeg bećara Krunoslava Kiće Slabinca, vrijeme će brzo proći.



Iskoristite prigodu i razgledajte grad uz turističkog vodiča ili u kočiji Državne ergele, djeca će odabrati vožnju vlakićem ili zabavu u lunaparku, a za kraj dana godit će masaža i opuštanje u bazenu s geotermalnom vodom u Toplicama Lipik. Želite li produljiti boravak, prenoćiti možete u privatnom smještaju ili u apartmanima Ankin dvor.

 

Špajza Baranjska citadela - posljednja zagrebačka utvrda fiševa i čobanaca



Beli Manastir zove na Jesen u Baranji

Dana 29.09.2017. u Belom Manastiru na glavnom Gradskom trgu održat će se najveća fišijada u Hrvatskoj, u sklopu manifestacije Jesen u Baranji. Manifestacija već dugi niz godina okuplja zaljubljenike u gastronomiju, kulturu i tradiciju, i kao i svake godine, i ove posjetitelje očekuje oko 100 kotlića.


Uz glavne nagrade u kuhanju fiš paprikaša, uvedeno je i 5 novih kategorija:

1. najljepše postavljen stol
2. najveselija ekipa
3. najstariji natjecatelj
4. najmlađi natjecatelj
5. najbolje domaće tijesto

Program počinje u 17:00 sati s podjelom ribe, a početak kuhanja fiš paprikaša je u 18:00 sati. U sklopu manifestacije u Kino sali održat će se i Međunarodna smotra folklora s početkom u 19:00 sati. Nakon proglašenja pobjednika nebom će zasvijetliti veliki vatromet, a za odličnu atmosferu pobrinut će se Slavonia band. Ponudu će upotpuniti i sajam s mnogobrojnim izlagačima.

Dođite, posjetite natjecanje i uživajte u dobroj hrani, dobroj glazbi i veseloj atmosferi - detalji na ovom linku!

Posjeti Gastro.hr