Najave 28. rujna 2017.

Fišijade za vikend u Lipiku i Belom Manastiru

foto: TZ Grada Lipika
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li riječnu ribu i papriku, vrijeme je da se pripremite za odlazak u istočne krajeve Lijepe naše ovoga vikenda. Naime, očekuju vas dvije velike fišijade!

Nikad atraktivnija Fišijada u Lipiku

Slavonci su od davnina poznati izvrsni domaćini, a Lipičani vam žele to i dokazati. Dođite stoga ovu subotu u Lipik, upoznajte grad i zabavite se uz odličan fiš paprikaš!

 | Author: TZ Grada Lipika foto: TZ Grada Lipika

Ove subote Lipik će dobiti najboljeg majstora u kuhanju fišpaprikaša. Više od 50 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske do sada se prijavilo na 12. Fišijadu, koja se tradicionalno organizira u sklopu Dana Grada u parku kod Jelkinog brijega od 15 sati. Natjecatelje očekuju atraktivne nagrade, a grad je pripremio šarane kao glavni sastojak. Želite li se i vi okušati u kuhanju fiša, razveselit će vas vijest da još nije kasno za prijave.

 

Fiš paprikaš Možda vas zanima... Recept za pravi baranjski fiš paprikaš! None



Ako kuhanje ipak nije vaša jača strana, dođite uživati u ovom poznatom slavonskom jelu, a uz najbolje majstore naučit ćete kako ga pripremiti.  Uz dobar provod i bogat glazbeni program - u sklopu kojeg je i koncert najpoznatijeg bećara Krunoslava Kiće Slabinca, vrijeme će brzo proći.

 | Author: TZ Grada Lipika foto: TZ Grada Lipika

Iskoristite prigodu i razgledajte grad uz turističkog vodiča ili u kočiji Državne ergele, djeca će odabrati vožnju vlakićem ili zabavu u lunaparku, a za kraj dana godit će masaža i opuštanje u bazenu s geotermalnom vodom u Toplicama Lipik. Želite li produljiti boravak, prenoćiti možete u privatnom smještaju ili u apartmanima Ankin dvor.

 

Baranjska citadela Možda vas zanima... Baranjska citadela - posljednja zagrebačka utvrda fiševa i čobanaca Špajza



Beli Manastir zove na Jesen u Baranji

Dana 29.09.2017. u Belom Manastiru na glavnom Gradskom trgu održat će se najveća fišijada u Hrvatskoj, u sklopu manifestacije Jesen u Baranji. Manifestacija već dugi niz godina okuplja zaljubljenike u gastronomiju, kulturu i tradiciju, i kao i svake godine, i ove posjetitelje očekuje oko 100 kotlića.


Uz glavne nagrade u kuhanju fiš paprikaša, uvedeno je i 5 novih kategorija:

1. najljepše postavljen stol
2. najveselija ekipa
3. najstariji natjecatelj
4. najmlađi natjecatelj
5. najbolje domaće tijesto

Program počinje u 17:00 sati s podjelom ribe, a početak kuhanja fiš paprikaša je u 18:00 sati. U sklopu manifestacije u Kino sali održat će se i Međunarodna smotra folklora s početkom u 19:00 sati. Nakon proglašenja pobjednika nebom će zasvijetliti veliki vatromet, a za odličnu atmosferu pobrinut će se Slavonia band. Ponudu će upotpuniti i sajam s mnogobrojnim izlagačima.

Dođite, posjetite natjecanje i uživajte u dobroj hrani, dobroj glazbi i veseloj atmosferi - detalji na ovom linku!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.