Samo danas osjetite pravu francusku kuhinju!

Promo
Goût de / Good France okupit će danas, 21. ožujka 2017. više od 2.000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje «dobre trpeze» svojih suvremenika i cijelog planeta.
Vidi originalni članak

«Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu» – Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France).

U 1912. godini Auguste Escoffier pokrenuo je «Epikurejske večere»: isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta.

Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok» upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

Zanimanje hrvatskih kuhara, gastronoma i uživalaca dobre trpeze za okusima Francuske je u neprestanom porastu. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u koje se uključilo 9 restorana iz nekoliko hrvatskih regija, ove godine sudjelovat će 17 restorana diljem cijele zemlje:

AGAVA, Tkalčićeva 39, Zagreb, Chef: Belizar Miloš

Kontakt: 01 482 98 26, info@restoran-agava.hr, www.restaurant-agava.hr

 

FRANKOPAN, Frankopanska 8, Zagreb, Chef: Marija Glavočić

Kontakt :  01 4848 547, info@restoran-frankopan-zagreb.com, www.restoran-frankopan-zagreb.com

 

VONCIMER, Kralja Drzislava 3, Zagreb, Chef: Kostiantyn Lukianenko 

Kontakt:  01 79 88 374, voncimer@oris.hr, www.voncimer.com

 

 

ZINFANDEL'S RESTAURANT, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb, Chef: Ana Grgić

Kontakt: 01 456 66 44, zinfandels@esplanade.hr, www.zinfandels.hr

 

ACADEMIA, Zagrebačka bb, Marija Bistrica, Chef: Marko Futivić

Kontakt: 049 32 66 00, kaj@bluesunhotels.com, www.hotelkaj.hr

 

FRANKOPAN, Ivana Gorana Kovačića 1, Ogulin, Chef: Tihomir Mihaljević

Kontakt: 047 525 509, hotel-frankopan@hotel-frankopan.hr

 

PALATIN, Ulica Brace Radic 1, Varaždin, Chef: Dario Lučić

Kontakt: 042 398 300, restoran@palatin.hr, www.palatin.hr

RESTORAN MALA HIŽA, Balogovec 1, Mačkovec, Čakovec,  Chef: Branimir A. Tomašić

Kontakt: 040 341 101, malahiza@gmail.com, www.mala-hiza.hr

 

RESTORAN CLUB WALDINGER, Županijska 8, Osijek, Chef: Miroslav Sili

Kontakt: 031 250 450, info@waldinger.hr

 

HOTEL KVARNER, Pava Tomasscica 2, Opatija, Chef: Bob Kozjan

Kontact: 051 272 222, kozjan.b@gmail.com

 

BRASSERIE ADRIATIC, Town Square, Rovinj, Chef: Nikola Hrelja

Kontakt: 052 803 510, andrew.gaskin@maistra.hr, www.maistra.com/hotel-adriatic-rovinj

 

DIVINO, Obala maršala Tita 22, Poreč, Chef: Olga Degrassi

Kontakt: 052 45 30 30, info@divino.hr, www.divino.hr

 

ALFRED KELLER, Čikat 16, Mali Lošinj, Chef: Melkior Bašić

Kontakt: 051 260 700, alhambra@losinj-hotels.com, www.losinj-hotels.com/hr/restorani

 

BLACK PEPPER, Ulica Hrvatskih žrtava 296, Seget Donji, Trogir, Chef: Ružica Jukičić

Kontakt: 021 798 600, jeanbarada@gmail.com, www.hotelola.hr

 

APETIT, Šubićeva 5, Split, Chef: Srđan Puin

Kontakt: 021 332 549, apetit.split@gmail.com, www.apetit-split.hr

 

MAGELLAN, Iva Vojnovića 7a, Dubrovnik, Chef: Mato Bebek

Kontakt: 020 333 594, matobebek13@gmail.com

 

BUGENVILA, Obala A. Starcevica 9, Cavtat, Chef: Lukasz Widomski

Kontakt: 020 479 949, bugenvila.cavtat@gmail.com, www.bugenvila.eu

 

Za više informacija kliknite na link: http://us.france.fr/en/goodfrance2017

Večera će biti popraćena komunikacijskim planom na međunarodnoj razini uz aktivnu podršku veleposlanstava.

Posjeti Gastro.hr