Najave 21. ožujka 2017.

Samo danas osjetite pravu francusku kuhinju!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Goût de / Good France okupit će danas, 21. ožujka 2017. više od 2.000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje «dobre trpeze» svojih suvremenika i cijelog planeta.

«Govoriti o kuhinji – o francuskoj kuhinji – znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu» – Alain Ducasse (kum projekta Goût de / Good France).

U 1912. godini Auguste Escoffier pokrenuo je «Epikurejske večere»: isti meni poslužen isti dan, u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Uspostavljen na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta.

 | Author: Promo foto: Promo

Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok» upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

 | Author: Promo foto: Promo

Zanimanje hrvatskih kuhara, gastronoma i uživalaca dobre trpeze za okusima Francuske je u neprestanom porastu. Nakon prošlogodišnjeg izdanja u koje se uključilo 9 restorana iz nekoliko hrvatskih regija, ove godine sudjelovat će 17 restorana diljem cijele zemlje:

 | Author: Promo foto: Promo

AGAVA, Tkalčićeva 39, Zagreb, Chef: Belizar Miloš

Kontakt: 01 482 98 26, info@restoran-agava.hr, www.restaurant-agava.hr

 

FRANKOPAN, Frankopanska 8, Zagreb, Chef: Marija Glavočić

Kontakt :  01 4848 547, info@restoran-frankopan-zagreb.com, www.restoran-frankopan-zagreb.com

 

VONCIMER, Kralja Drzislava 3, Zagreb, Chef: Kostiantyn Lukianenko 

Kontakt:  01 79 88 374, voncimer@oris.hr, www.voncimer.com

 

 

ZINFANDEL'S RESTAURANT, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb, Chef: Ana Grgić

Kontakt: 01 456 66 44, zinfandels@esplanade.hr, www.zinfandels.hr

 

ACADEMIA, Zagrebačka bb, Marija Bistrica, Chef: Marko Futivić

Kontakt: 049 32 66 00, kaj@bluesunhotels.com, www.hotelkaj.hr

 

FRANKOPAN, Ivana Gorana Kovačića 1, Ogulin, Chef: Tihomir Mihaljević

Kontakt: 047 525 509, hotel-frankopan@hotel-frankopan.hr

 

PALATIN, Ulica Brace Radic 1, Varaždin, Chef: Dario Lučić

Kontakt: 042 398 300, restoran@palatin.hr, www.palatin.hr

 | Author: Promo foto: Promo

RESTORAN MALA HIŽA, Balogovec 1, Mačkovec, Čakovec,  Chef: Branimir A. Tomašić

Kontakt: 040 341 101, malahiza@gmail.com, www.mala-hiza.hr

 

RESTORAN CLUB WALDINGER, Županijska 8, Osijek, Chef: Miroslav Sili

Kontakt: 031 250 450, info@waldinger.hr

 

HOTEL KVARNER, Pava Tomasscica 2, Opatija, Chef: Bob Kozjan

Kontact: 051 272 222, kozjan.b@gmail.com

 

BRASSERIE ADRIATIC, Town Square, Rovinj, Chef: Nikola Hrelja

Kontakt: 052 803 510, andrew.gaskin@maistra.hr, www.maistra.com/hotel-adriatic-rovinj

 

DIVINO, Obala maršala Tita 22, Poreč, Chef: Olga Degrassi

Kontakt: 052 45 30 30, info@divino.hr, www.divino.hr

 

ALFRED KELLER, Čikat 16, Mali Lošinj, Chef: Melkior Bašić

Kontakt: 051 260 700, alhambra@losinj-hotels.com, www.losinj-hotels.com/hr/restorani

 

BLACK PEPPER, Ulica Hrvatskih žrtava 296, Seget Donji, Trogir, Chef: Ružica Jukičić

Kontakt: 021 798 600, jeanbarada@gmail.com, www.hotelola.hr

 

APETIT, Šubićeva 5, Split, Chef: Srđan Puin

Kontakt: 021 332 549, apetit.split@gmail.com, www.apetit-split.hr

 

MAGELLAN, Iva Vojnovića 7a, Dubrovnik, Chef: Mato Bebek

Kontakt: 020 333 594, matobebek13@gmail.com

 

BUGENVILA, Obala A. Starcevica 9, Cavtat, Chef: Lukasz Widomski

Kontakt: 020 479 949, bugenvila.cavtat@gmail.com, www.bugenvila.eu

 

Za više informacija kliknite na link: http://us.france.fr/en/goodfrance2017

Večera će biti popraćena komunikacijskim planom na međunarodnoj razini uz aktivnu podršku veleposlanstava.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.