Najkremastiji prilog Yotama Ottolenghija: Palenta od svježeg kukuruza

Zaboravite na kupovnu palentu: nakon što probate domaću po Yotamovom receptu - sve drugo pada u vodu
Vidi originalni članak

Vrlo jednostavan recept za kremastu domaću palentu uključuje kukuruz, maslac, feta sir, sol i papar. Detaljnu listu sastojaka pronađite ovdje

  • 6 kukuruza
  • 1 i 1/4 šalice vode
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 200g feta sira
  • sol i papar

Priprema:

  1. Skinite zrna s klipova kukuruza s oštrim nožem. Stavite zrna u posudu i prelijte s vodom iz recepta.
  2. Kuhajte 12 minuta na laganoj vatri. 
  3. Zrna kukuruza stavite u mikser, a vodu u kojoj se kuhao sačuvajte. Izmiksajte kukuruz i u mikser dodajte vode po potrebi
  4. Vratite izmiksani kukuruz u posudu u kojoj ste ga kuhali s preostalom vodom i krčkajte desetak minuta ili dok se ne zgusne. Dodajte maslac, fetu, sol i papar i krčkajte po potrebi još par minuta

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr