gastro postao
Fantastična kombinacija sljubljena unutar hrskave palačinke
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1089
Palačinke
- 165 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 25 g maslac, slani
- 250 ml pileći temeljac
- 200 g kukuruz u slanoj vodi
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 6 kriška slanina suha, masna
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica ružmarin
- 1 mala žlica sušeni timijan
- 25 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
Prženje
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom jaje kokošje
- 200 g krušne mrvice
- 1 prstohvat crvena paprika
- 1 prstohvat kurkuma
- 1.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Za palačinke uspite brašno i sol u zdjelu. Dodajte jaje, umiješajte ga i postupno ulijevajte mlijeko sve dok ne dobijete glatku smjesu. ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Za nadjev otopite maslac u tavi i uspite brašno. Maknite s vatre i postupno dodajte temeljac. Vratite na vatru i pustite da krčka nekoliko minuta. Dodajte piletinu narezanu na trake, slaninu, kukuruz, češnjak i začine pa pustite da krčka dok se piletina ne skuha.
- Ispecite palačinke, nadjenite ih, a rubove premažite jajem i pospite s malo brašna. Presavinite palačinke u oblik polumjeseca i zalijepite rubove.
- Za paniranje brašno začinite solju i paprom. Istucite jaje te pripremite krušne mrvice koje možete začiniti mljevenom paprikom i kurkumom. Zagrijte ulje, uvaljajte palačinke u brašno, jaje pa u mrvice i ispržite ih. Kratko ocijedite na kuhinjskom ručniku. Odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute