05. rujna 2016.

Kuhani kukuruz - još slađi i ukusniji

kuhani kukuruz
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo koja večera može se mjeriti sa svježim i slatkim kuhanim kukuruzom.

Sezona kukuruza još uvijek traje, prodaje se na tržnicama i jede još svjež i sladak. Naučite kako ga pravilno skuhati pa uživajte u ukusnoj večeri bez previše posla.

Najvažnije je odabrati pravi, onaj najslađi kukuruz. Birajte one klipove čija zrna možete probušiti noktom i isprobajte tekućinu koja je u njima. Ako je tekućina slatka, upravo takav će biti i vaš kuhani kukuruz.

kukuruz | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kukuruz očistite, a posoljenu vodu zagrijte do vrenja. Dodajte klipove kukuruza i kuhajte oko 10 minuta. Kada su gotovi, možete ih ostaviti da stoje u vrućoj vodi do trenutka uživanja. Dok se kukuruz kuha, otopite maslac u koji ste protisnuli jedan režanj češnjaka. Pomiješajte i dodajte prstohvat soli.

Premažite još vrući kukuruz začinjenim maslacem sa svih strana, lagano ohladite i poslužite. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.