Ponešto za svakoga: Četiri ručka za manje od 50 kuna

Stockfood
Među našom bogatom bazom recepata odabrali smo četiri jela među kojima će svatko pronaći ponešto za sebe
Vidi originalni članak

Red tjestenine, red umaka i red mesa, tako bi nekako izgledao naš jednostavni, a fini ručak. Imajući na umu da za tjesteninom rado svi posežemo, a da zadovoljimo i mesoljupce probrali smo nekoliko recepata koji će vas svakako inspirirati za kulinarske pothvate. Ova jela ne prelaze cijenu od 50 kuna, a količinski mirne duše možete nahraniti četveročlanu obitelj. Bilo koja tjestenina s umakom, uvijek je ukusan i povoljan izbor, a za vas smo izabrali malo drugačije varijante poput lazanja i složenca dok za meso predlažemo često nepravedno podcijenjenu svinjetinu.

Pa krenimo redom...

Lazanje od blitve i bešamel umaka

Kupite blitvu, sir na akciji, kore za lazanje i bacite se na slaganje. Uz bešamel i zapečeni sir, ovo jelo itekako će vas zasititi, a garantiramo oblizivanje. Recept ovdje.

Složenac od sira i tjestenine gotov u tren oka

Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna, brza i povoljna, odušecit će vas. Recept ovdje.

Hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice

Omiljeni dio mesa mnogim gurmanima odlično je jelo od kojeg ćete svakako oblizivati prste, a s prilogom po želji poput krumpira iz pećnice jamčimo i sitost. Ispecite ih jednostavno u pećnici ili ovdje upratite korake do savršeno sočnih rebarca iz pećnice.

Svinjska koljenica s knedlima od kruha

Schweinhaxn je njemački naziv za omiljeni bavarski specijalitet i simbol Oktoberfesta. Koljenicu često zaboravljamo kada je riječ o mesu, a jedina mana ovog jela je što koljenicu treba pripremiti dan ranije. U receptu provjerite detalje i sami se uvjerite da se trud isplati.

Posjeti Gastro.hr