Red tjestenine, red umaka i red mesa, tako bi nekako izgledao naš jednostavni, a fini ručak. Imajući na umu da za tjesteninom rado svi posežemo, a da zadovoljimo i mesoljupce probrali smo nekoliko recepata koji će vas svakako inspirirati za kulinarske pothvate. Ova jela ne prelaze cijenu od 50 kuna, a količinski mirne duše možete nahraniti četveročlanu obitelj. Bilo koja tjestenina s umakom, uvijek je ukusan i povoljan izbor, a za vas smo izabrali malo drugačije varijante poput lazanja i složenca dok za meso predlažemo često nepravedno podcijenjenu svinjetinu.
Pa krenimo redom...
Lazanje od blitve i bešamel umaka
Kupite blitvu, sir na akciji, kore za lazanje i bacite se na slaganje. Uz bešamel i zapečeni sir, ovo jelo itekako će vas zasititi, a garantiramo oblizivanje. Recept ovdje.
Složenac od sira i tjestenine gotov u tren oka
Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna, brza i povoljna, odušecit će vas. Recept ovdje.
Hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice
Omiljeni dio mesa mnogim gurmanima odlično je jelo od kojeg ćete svakako oblizivati prste, a s prilogom po želji poput krumpira iz pećnice jamčimo i sitost. Ispecite ih jednostavno u pećnici ili ovdje upratite korake do savršeno sočnih rebarca iz pećnice.
Svinjska koljenica s knedlima od kruha
Schweinhaxn je njemački naziv za omiljeni bavarski specijalitet i simbol Oktoberfesta. Koljenicu često zaboravljamo kada je riječ o mesu, a jedina mana ovog jela je što koljenicu treba pripremiti dan ranije. U receptu provjerite detalje i sami se uvjerite da se trud isplati.