02. rujna 2016.

Ponešto za svakoga: Četiri ručka za manje od 50 kuna

Svinjska rebarca
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Među našom bogatom bazom recepata odabrali smo četiri jela među kojima će svatko pronaći ponešto za sebe

Red tjestenine, red umaka i red mesa, tako bi nekako izgledao naš jednostavni, a fini ručak. Imajući na umu da za tjesteninom rado svi posežemo, a da zadovoljimo i mesoljupce probrali smo nekoliko recepata koji će vas svakako inspirirati za kulinarske pothvate. Ova jela ne prelaze cijenu od 50 kuna, a količinski mirne duše možete nahraniti četveročlanu obitelj. Bilo koja tjestenina s umakom, uvijek je ukusan i povoljan izbor, a za vas smo izabrali malo drugačije varijante poput lazanja i složenca dok za meso predlažemo često nepravedno podcijenjenu svinjetinu.

Pa krenimo redom...

Lazanje od blitve i bešamel umaka

Kupite blitvu, sir na akciji, kore za lazanje i bacite se na slaganje. Uz bešamel i zapečeni sir, ovo jelo itekako će vas zasititi, a garantiramo oblizivanje. Recept ovdje.

Složenac od sira i tjestenine gotov u tren oka

složenac od sira | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna, brza i povoljna, odušecit će vas. Recept ovdje.

Hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice

Omiljeni dio mesa mnogim gurmanima odlično je jelo od kojeg ćete svakako oblizivati prste, a s prilogom po želji poput krumpira iz pećnice jamčimo i sitost. Ispecite ih jednostavno u pećnici ili ovdje upratite korake do savršeno sočnih rebarca iz pećnice.

Svinjska koljenica s knedlima od kruha

Schweinhaxn je njemački naziv za omiljeni bavarski specijalitet i simbol Oktoberfesta. Koljenicu često zaboravljamo kada je riječ o mesu, a jedina mana ovog jela je što koljenicu treba pripremiti dan ranije. U receptu provjerite detalje i sami se uvjerite da se trud isplati.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.