gastro postao
Jednostavna tjestenina sa sirom idealan je ručak usred tjedna.
Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna i brza, bez previše razmišljanja i prljavog suđa, ova tjestenina oduševit će vas. Količine prilagodite vlastitim potrebama, ali imajte na umu da složenac treba biti kremast, sočan i toliko privlačan da nećete moći stati na samo jednom tanjuru.
Sastojci:
- Maslac
- Brašno
- Mlijeko
- Vrhnje za kuhanje
- Ribani sir
- Tjestenina
Postupak pripreme:
- Na tavi otopite maslac i dodajte brašno.
- Kada se povežu, dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje pa kuhajte dok se ne počnu stvarati mjehurići.
- Pospite većom količinom sira i pomiješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Skuhajte tjestenu al dente, ocijedite pa stavite u veliku posudu.
- Pomiješajte s umakom od sira i prebacite u vatrostalnu posudu.
- Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!