Ova varijanta lazanja sastoji se od svih sastojaka za lazanje osim kora. Umjesto njih, za ovo jelo najbolje su penne zbog rupa u koje se kod pečenja sakrije umak, a upravo se u umaku krije tajna ove tjestenine. Napravite ga puno, zalijte tjesteninu umakom i dajte joj da ga upije i postane sočna. Između slojeva tjestenine i umaka s mesom dolazi sir - ubacite ga u svim formama. Mozzarella koja se savršeno topi, parmezan koji daje divan okus i na kraju svježi sir koji će dati onaj kremasti dio.
Upustite se u pripremu ovih jednostavnih lazanja i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno vam je:
- Maslinovo ulje
- 1 luk
- 300 g mljevenog mesa
- 3 češnja češnjaka
- 3 šalice umaka od rajčice
- ½ kg tjestenine
- Sol, papar
- Bosiljak, peršin
- 1 šalica svježeg sira
- ½ šalice parmezana
- 1 šalica mozzarelle
Postupak:
- Stavite kuhati posoljenu vodu za tjesteninu, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Na ulju pržite luk i češnjak pa dodajte mljeveno meso.
- Kad je meso gotovo, zalijte ga umakom od rajčice, začinite soli, paprom, bosiljkom i peršinom.
- Pustite da se još malo kuha pa maknite s vatre.
- U posudi pomiješajte svježi sir, dio parmezana i sol. Neka postane kremast, bez grudica.
- Tjesteninu ocijedite pa je vratite u praznu zdjelu u kojoj se kuhala i pomiješajte s polovicom umaka.
- U istu mješavinu dodajte svježi sir i parmezan, lagano pomiješajte ostavljajući veće količine sira na mjestima.
- Polovicu tjestenine prebacite u vatrostalnu posudu.
- Pospite polovicom mozzarelle.
- Dodajte ostatak tjestenine, prelijte s ostatkom umaka i pospite mozzarellom i parmezanom.
- Pecite dok ne dobije smeđu koricu.
- Na kraju pospite s još svježeg bosiljka i poslužite.
Dobar tek!