Časlav Matijević nije okačio kuhaču o klin!

Julio Frangen
U ove je blagdanske dane jedna dama pozvala svoje goste na proslavu rođendana u poznati zagrebački wine bar Bornstein. Tako je došao i gost - kuhar Časlav Matijević.
Vidi originalni članak

Proslavljeni masterchef iz Rijeke na svoj je poseban način pokazao da je jedan od ponajboljih hrvatskih majstora za pripremanje hrane iz morskih dubina, ali i za sve ostalo što može završiti na vašem tanjuru.

Za slavljenički menu pripremio je tri jela.

Pašteta od pileće jetre jelo je koje nikad ne mogu ponoviti da bude isto.“, kaže Časlav. On jetra priprema na vrhnju i maslacu s karameliziranim crvenim lukom, a na sve doda još malo konjaka i muškatnog oraščića! Doista posebna i neponovljiva!

Tatar od palamide serviran na rukoli i zapečenom tostu.

Palamida je bila posebno otkoštena te skuhana i narezana na kockice koje je Časlav zatim uronio u zaleđeno more i mediteransko začinsko bilje. A nakon sušenja ga je pomiješao s finim maslinovim uljem...

„Tri podmorska kralja na padelu" - Časlavovo je jelo od liganja, hobotnica i sipa, kuhanih u ribljem temeljcu i crvenom vinu s krumpirom i povrćem.

I za kraj nam je Časlav rekao: „Najvažnije od svega jest da se kuha s ljubavlju i onda svako jelo ispadne dobro. Tržnica je muzej grada, kultno mjesto. Riječka tržnica je moje svetište. I kad putujem drugdje, najvažnije mi posjetiti tržnicu jer tamo otkrijem grad“.

Želimo ti još puno različitih svjetskih tržnica Časlave!

Posjeti Gastro.hr